Hoppa till huvudinnehållet

It-problem hos polisen – svårt att nå 114 14

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Annika Byrde

Polisen har för närvarande problem med sina it-system. Det gör att allmänheten kan få svårt att komma fram på polisens telefonnummer 114 14.

Polismyndigheten har störningar i vissa interna system. Det är svårigheter att komma fram på 114 14. Det pågår just nu ett arbete för att hantera och komma till rätta med detta, säger Anna Engelbert på polisens nationella mediecenter, till TT.

Hon vill inte närmare kommentera vilka system det handlar om. Det finns i nuläget ingen prognos för när problemen kan vara åtgärdade.

Nödnumret 112 påverkas inte.

Artikeltaggar

ÅtgärderITTeknik och vetenskap

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.