Årets Juldopp ”Julrus i nissarnas I love Hjo”

Publicerad:
Några av deltagarna i årets juldopp som har temat ”Julrus i nissarnas I love Hjo” samlade i Hjo stadshus med Nalle Puh vid talarstolen. Foto: Siewert Anderson

Nu är temat spikat för årets juldopp i samband med den traditionella julmarknaden första lördagen i december.

– I år är temat ”Julrus i nissarnas I love Hjo”, berättar juldoppsansvarige Pierre Rydén.

Knappt har vi hunnit sjunga in våren och vårvindar friska sveper över Guldkroksbygden innan det är dags att tänka på årets juldopp i adventstid.

Planeringen är redan i full gång och årets tema har vuxit fram med idéer som nu ska genomföras.

– Det är viktigt att vi har kul och vår klädsel återspeglar temat. Tanken är att deltagarna ska återspegla julen och till viss del även med gestalter från bibeln.

Tomtefamiljen

Tomten, tomtemor och tomtefar är med. Flera nissar med lucia och tärnor kommer också att delta och på Juldoppsdagen dyker det även fram utklädda snögubbar med mera.

Jesus, hans mor jungfru Maria, ärkeängeln Gabriel och de tre vise männen, liksom en fullvuxen Moses medverkar. Flera spektakulära inslag utlovas på sandstranden och i vattnet vid badhytterna på Guldkroksbadet inför den mångtaliga publiken som brukar sluta upp.

– Juldopparna kommer även detta år promenera utklädda genom stan innan själva badet. Vi gjorde det för första gången förra året och upplevde att det var uppskattat, säger Pierre Rydén och poängterar att deltagarna också tyckte att det var kul att bjuda på sig själva med sin klädsel.

Arrangemanget sker i samarbete med Hjo Handel, Hjo kommun/Samhällsutveckling, Lions Club Hjo och Hjo Tidning.

Artikeltaggar

GuldkroksbadetHjoHjo TidningJesusJulJulmarknaderLionsLuciaNalle PuhNöje/Kultur

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare