Hoppa till huvudinnehållet

Fotbollspremiär för IFK:s unga lirare

Publicerad:
Det var full fart på Guldkroksvallen när årets fotbollsskola med IFK Hjo drog igång.
Det var full fart på Guldkroksvallen när årets fotbollsskola med IFK Hjo drog igång. Foto: Anders Forslund

IFK Hjo har startat upp årets fotbollsskola och "Boll och skoj". Fotbollssugna barn med sina föräldrar kom till Guldkroksvallen för att inleda säsongen i det soliga vädret.

Innan lördagens uppstart hade över 50 barn skrivit in sig för att delta i årets fotbollsverksamhet för de yngsta. Alla anmälda fick T-shirt, vattenflaska och en egen boll att träna med.

– Det är riktigt roligt att så många anmäler sig i förväg, men vi skriver även in de kommande lördagarna, så det blir troligen ännu lite fler deltagare, tror Anders Forslund i IFK Hjo.

Alde Kim har i år tagit steget från "Boll och skoj" till fotbollsskolan.
Alde Kim har i år tagit steget från "Boll och skoj" till fotbollsskolan. Foto: Anders Forslund

Febril aktivitet

Det rådde febril verksamhet på Guldkroksvallen med inledande information från IFK:s ungdomssektion och sedan fick barnen ansluta sig till någon av träningsgrupperna. Barn födda 2016 eller 2017 tränade i fotbollsskolan och barn födda 2018 deltog i "Boll och skoj".

Till premiären var flera nya ledare i föreningen på plats med uppbackning av ungdomssektionen.

– Att vara ledare behöver inte vara svårt, säger Emil Bergåker som själv är engagerad.

– Det viktigaste är egentligen inte att kunna så mycket om fotboll, utan att vara positiv och engagerad som ledare. Det är inte så svårt när man ser glädjen hos barnen, eftersom det ger så mycket tillbaka, avslutar han.

Artikeltaggar

BarnFotbollGuldkroksvallenHjoIFK Hjo

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.