Hoppa till huvudinnehållet

Vilma Lejonberg klarade SM-gränsen

Publicerad:
Hjobördiga Vilma Lejonberg, Broddetorps GoIF, vann sin viktklass i Götalandsmästerskapen.
Hjobördiga Vilma Lejonberg, Broddetorps GoIF, vann sin viktklass i Götalandsmästerskapen. Foto: Mattias Olsson

Hjobördiga Vilma Lejonberg som tävlar för Broddetorps GoIF tog hem sin viktklass på Götalandsmästerskapen i styrkelyft.

Hon klarade även kvalgränsen till SM och kan därmed inrikta sig på att slåss om medaljerna på SM-veckan i Luleå och Boden i mars nästa år.

Vilma Lejonberg som tävlar för Broddetorps GoIF kan titulera sig Götalandsmästare i styrkelyft. Hon vann i helgen ganska enkelt 69-kilosklassen på Götalandsmästerskapen som avgjordes i Växjö. Hon klarade även målet att också kvala in till nästa SM-vecka i Luleå och Boden nästa år.

Vilma Lejonberg lyfte 142,5 kilo i knäböj ,70 kilo i bänkpress och 187,5 kilo i marklyftet och fick sammanlagt 400 kilo. Lejonberg hade även ett bra försök på 200 kilo i marklyftet.Lejonberg svarade för ett bra SM under veckan i Skövde i vinter. Där slog hon svenskt rekord med 197,5 kilo i marklyft. Det räckte till en fjärdeplats.

– Jätteroligt. Det roligaste hade såklart varit både att slå det svenska rekordet och att ta en tredjeplats. Det var väl det som var målet med tävlingen. Men man kan inte påverka vad alla andra lyfter, så svenskt rekord känns roligt, sade Vilma Lejonberg efteråt.

Nu kan Lejonberg ladda för en ny SM-vecka efter att hon redan har klarat kvalgränsen. Till hösten är det även DM. SM-veckan i Luleå och Boden äger rum den 20–26 mars 2024.

Artikeltaggar

SM-veckanSportStyrkelyft

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.