Guldhjärtat till Almnäs Bruk när näringslivet hyllade och firade

Publicerad:
Guldhjärtat är det nya namnet på näringslivsgalan i Hjo. Under galan hyllades och prisades flera företagare och det nyinstiftade Guldhjärtat tilldelades Almnäs Bruk. Foto: Privat

Guldhjärtat är det nya namnet på galan där näringslivet i Hjo uppmärksammas lite extra. Det är också namnet på ett nyinstiftat pris som delas ut till en person eller organisation som gjort något extra som gör Hjo till en bättre stad eller plats. Först att ta emot priset blev Almnäs Bruk.

Guldhjärtat arrangerades på Grebbans Nöjesrestaurang. Ett evenemang av kommunen för näringslivet i Hjo.

– En fantastisk vårkväll med grönskande träd och fåglar som kvittrade ramade in inledningen av den första Näringslivsgalan sedan 2019. Precis som idrottare, musiker eller Hollywood-skådisar har även vi anledning att träffas och hylla de fina resultat och framgångar våra företagare gör här i Hjo, säger näringslivsstrateg Christian Johansson, och fortsätter:

– Vi har enligt min mening ett fantastiskt näringsliv i så många branscher att vi hade kunnat ordna en gala per månad för att belysa alla det fina prestationer som sker i vårt lokala näringsliv. De skatteintäkter och arbetstillfällen de genererar gör att vi får in stora resurser och finanser som vi sedan kan återinvestera i vår stads välfärd, det är häftigt.

Lyfter prestationer

Guldhjärtat är en plattform där man en gång per år samlas för att tillsammans lyfta fina prestationer.

– Jag ser också värdet i att vi ses under lite andra omständigheter än när vi arbetar tillsammans i vardagen, det skapar en go’ atmosfär och stärker relationer och bygger gemenskap, det är viktigt.

Nytt namn på galan

Guldhjärtat som galan heter är en ny paketering av det som tidigare hette Hjo Näringslivsgala.

– Med den nya kostymen vill vi från kommunen tillsammans med näringslivet placera galan som en egen arena med sin egna profil under näringslivsenheten. Vi har flera plattformar som företagsfrukostar, näringslivsråd och företagsbesök, för att nämna några.

Guldhjärtat hoppas Christian Johansson ska blir den där självklara kvällen som bokas in i kalendern för att samlas kring allas fina prestationer, nätverka och umgås under mer avslappnade former. I år var första gången och biljetterna sålde slut. Det var 120 på plats i Grebbans Nöjesrestaurang.

Mingel i vårsolen

Kvällen inleddes med mingel i vårsolen och fortsatte med prisutdelningar, varvat med en lokalt producerad meny. Grebban stod även för en musikshow.

Kvällen inleddes med mingel i vårsolen och fortsatte hos Grebbans nöjesrestaurang.
Kvällen inleddes med mingel i vårsolen och fortsatte hos Grebbans nöjesrestaurang. Foto: Privat

– Jag är jättenöjd över utfallet, det som jag värderar högst under kvällen, förutom alla våra fina pristagare såklart, är just atmosfären och den goda stämning som infann sig.

Under kvällen hyllades företagare i olika kategorier. I år var det nio priskategorier som alla fick komma fram och ta emot blomma, diplom och statyett.

Kvällen avrundades sedan med det nya priset som också det bär namnet för hela galan, nämligen Guldhjärtat. Ett pris som delas ut till en person eller organisation som genom sina gärningar gjort något extra, som gör Hjo till en bättre stad/plats och som agerar som en sann förespråkare och ambassadör för Hjo i sina kontakter med omvärlden.

Vinnare och första mottagare av Guldhjärtat, formgivet av Hjokonstnären Yvonne Nimar, blev Almnäs Bruk.

Och vinnarna är...
Årets FöretagareGrävfirma Jan Lundblad AB
Årets BesöksnäringsföretagHjo Camping
Årets TillväxtbolagHjo Bygg & Anläggning AB
Årets Gröna näringarFamiljen Indebetou
Årets MarknadsförareHjo installation AB
Årets NyföretagareDelicatezza Bianca
Årets HandlareEmils Cykel & Sport
Det goda exempletJosef Kihlberg AB
GuldhjärtatAlmnäs Bruk AB

Artikeltaggar

Almnäs BrukChristian JohanssonGalorHjoNäringslivNöje/KulturPrisutdelningar

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare