Hoppa till huvudinnehållet

Skolan som kommunalt hobbyprojekt och budgetregulator

Publicerad:
Barnen drabbas när skolan tvingas spara.
Barnen drabbas när skolan tvingas spara. Foto: Lars-Ola Carlén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

3 000 000 kronor ska sparas på skolverksamheten här i Hjo. De som drabbas av denna besparing är våra barn. Är det inte bättre att vi som bestämmer, har en rösträtt och därmed ansvarar för barnen tar den här notan? Någon tycker att det är klokt att 3 000 000 ska betalas av 1 000 barn. Vi vuxna ska skämmas. Slår vi ut 3 000 000 på kommunens övriga invånare blir det ca 31:50 i månaden och person sett över ett år.

3 000 000 kronors besparing kommer defacto att generera en sämre verksamhet för barnen. Notan för den här besparingen kommer senare med en ännu högre kostnad i form av lägre kunskaper, ofullständiga betyg och allmän oro. Hur ska vi locka vuxna till den arbetsplatsen? Kommunen är inget företag som ska jaga kvartalsrapporter, siktet behöver höjas några år framåt.

Ännu en gång visar Hjo och andra kommuner runt om i Sverige att de inte är kompetenta som huvudman för skolan. Den kommunaliserade skolan bekräftar sitt misslyckande.

Skattebetalare och förälder

Artikeltaggar

ArbetsplatserBarnHjoSkola och utbildning