Borgwardklubben samlas i Hjo

Publicerad:
Svenska Borgwardklubben samlas till sin årliga träff i Hjo. Claes Jägevall är ordförande och Ingemar Gahne sekreterare i klubben med bilmärken som Borgward, Goliath, Hansa och Lloyd. Foto: Lars-Ola Carlén

Svenska Borgwardklubben samlas i helgen i Hjo för sin årliga träff. Entusiaster från olika delar av landet, men också från England och Tyskland väntas till träffen som hålls för 42:a gången.

– Vi samlas till träff en gång om året och det är tredje gången vi träffas i Hjo, berättar ordföranden Claes Jägevall, från Tibro.

Svenska Borgwardklubben är en bilklubb för märkena Borgward, Goliath, Hansa och Lloyd. Den tyske industrimannen Carl F W Borgward skapade Borgward som under 1950-talet var Europas största privata billtillverkare.

Rullar ännu

Borgward fanns som bilmärke under åren 1939-1961. Än i dag finns det flera bilar som rullar på vägarna i Sverige och runt om i Europa tack vare Borgwardentusiasterna.

I helgen, lördag och söndag 20-21 maj, samlas de i Hjo till sin årsträff.

– Vi räknar med att 16-17 ekipage kommer och deltar i vår årsträff, berättar Ingemar Gahne, sekreterare och primus motor för årets träff.

Motorhistorisk dag

Efter samling vid hotellet i Hjo bär det efter lunch vidare till Tibro för att gästa den motorhistoriska dagen i Balteryd.

Claes Jägevall och Ingemar Gahne med var sin Borgward Isabella, som får sällskap av fler Borgwardfordon vid den årliga träffen vid Hotell Bellevue i Hjo i helgen.
Claes Jägevall och Ingemar Gahne med var sin Borgward Isabella, som får sällskap av fler Borgwardfordon vid den årliga träffen vid Hotell Bellevue i Hjo i helgen. Foto: Lars-Ola Carlén

Efter en titt i Claes Jägevalls garage bär det åter av mot Hjo igen där fordonen ställs upp under kvällen och det finns möjlighet för Hjobor och andra intresserade att få en närmare titt på ekipagen.

Efter övernattning väntar årsmöte på söndagen innan alla vänder hemåt efter lunch.

Artikeltaggar

BalterydBorgwardClaes JägevallFordonHjoHotell BellevueTibroTrafik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare