Hoppa till huvudinnehållet

Livsstilsvecka för högstadiet

Publicerad:
Marita Sjöquist
marita.sjoquist@hjotidning.se
Hjobon Andreas Cederqvist föreläser på Park.
Hjobon Andreas Cederqvist föreläser på Park. Foto: Privat bild

I slutet av maj kommer årskurs 7-9 på Guldkroksskolan att ha fokus på livsstil.

Under vecka 22, det vill säga 29 maj till 2 juni, kommer det att vara en satsning på hälsofrämjande insatser för högstadieeleverna. Livsstilsvecka är återkommande och har genomförts tidigare år.

Tidigare har folkhälsostrateg Christina von Tell kommenterat veckan enligt följande:

– Det är en vecka med fokus på livsstil och vad som får en att må bra,

Eleverna kommer bland annat under veckan att få var sin stegräknare som sedan samlas in. Den vinnande klassen i utmaningen kommer sedan att prisas.

Det kommer att finnas en livsstilsmeny och bland annat erbjudas zumba, klasskampsboule och flera andra aktiviteter som har med folkhälsan att göra.

Det blir även information med bland annat Folktandvården och Ungdomsmottagningen.

På Park blir det en föreläsning med projektledaren och läraren Andreas Cederqvist som driver företaget "Hjärnplus". 30-åringen från Blikstorp har det senaste åren haft föreläsningar i Sverige och han pratar mycket om allt ifrån motivation och mentalträning till stress, ledarskap och lärande.

Artikeltaggar

GuldkroksskolanHjoLivsstilSkola och utbildning

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.