Hoppa till huvudinnehållet

Om festivalen som samlar pengar till barncancerfond

Publicerad:
Jonas Malmqvist heter nyaste medlemmen i Lions Club Hjo. Han välkomnades av president Rita Sandberg och faddern Barbro Jungebeck. Foto: Privat

Lions club i Hjo fick vid sitt majmöte veta mer om Rock mot Cancer vars festival samlar in pengar till föreningen Barncancerfonden väst.

FN:s internationella äldredag uppmärksammas över hela världen den 1 oktober. Lions club Hjo tillsammans med PRO, SPF Seniorerna och Hjo kommun planerar att uppmärksamma fira dagen med ett arrangemang på Park. Temat är ”Bra mat för äldre”. Föredrag av Hushållningssällskapet, musikunderhållning av Kulturskolan och avsmakningsmenyer tillagade av lokala krögare står på programmet.

Månadsmötet beslutade att dela ut bidrag till Majblommeföreningen i Hjo.

Jonas Malmqvist heter nyaste medlemmen. Han välkomnades med en invigning av president Rita Sandberg och faddern Barbro Jungebeck.

Mötesprogrammet innehöll även ett besök från Föreningen Rock mot Cancer, som presenterades av John Jarstål och Siewert Andersson. Rock Mot Cancer är en ideell förening vars syfte är att stötta föreningen Barncancerfonden Västra genom en årlig rockfestival i Hjo stadspark.

Alla bidrag går oavkortat till Barncancerfonden Västra, som stöttar familjer som har nära och kära som drabbats av cancer, genom att skapa trygghet och glädje när livet är som svårast.

Festivalen startade år 2014 och Lions har funnits med sedan 2015.

Till årets festival har 51 band anmält intresse att vara med, varav 18 band valts ut att delta. Under de nio år festivalen funnits har man samlat in drygt 3,5 miljoner kronor.

I år genomför Rock mot Cancer sin tionde festival i Hjo stadspark den 1 juli.

Artikeltaggar

EkonomiFestivalerHjoHjo stadsparkLionsNöje/KulturOrganisationer

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.