Kokbok och Hjorientering ersätter adventskalendern

Publicerad:
Lions club arrangerar Hjorientering, promenad med tipsfrågor i Hjo stadspark tio söndagar i sommar. Foto: Marita Sjöquist

I tio års tid har Lions club i Hjo haft levande adventskalender med lucköppning på olika platser runt om i staden innan jul. Nu är det nya aktiviteter på gång för att samla in pengar. Två av dem är en kokbok med Hjobornas recept och Hjorientering i stadsparken.

Lions club håller på att förnya en del av sina aktiviteter. Under en tid har arbetsgrupper spånat fram nya idéer och ett par av dem kommer att förverkligas i sommar.

– Grunden är att den levande julkalendern upphörde efter tio år. Därför har vi tittat på andra sätt att samla in pengar, berättar Gunnar Strömberg i Hjo Lions club.

Väggalmanackan och whiskysenapen kommer att finnas kvar. Två nya aktiviteter blir Hjorientering i stadsparken och Lions kokbok.

Hjorientering i parken

Hjorienteringen blir en tipspromenad runt stadsparken som genomförs tio söndagar i sommar med start den 18 juni.

– Vid varje tillfälle får man en lott som är med i en slutdragning. Chanserna till vinst ökar ju fler gånger man deltar. Den som deltar alla tio gångerna får således tio lotter. Starten sker från Bellevueterrassen och sedan går man en ”rollatorvänlig” sträcka i parken med tipsfrågor.

Hjolions kokbok

Lagom till julmarknaden hoppas Lions kunna presentera en egen kokbok.

Lions efterlyser recept som passar alla till sin kokbok. Här är det fisk, räkor och potatismos som tillagats.
Lions efterlyser recept som passar alla till sin kokbok. Här är det fisk, räkor och potatismos som tillagats. Foto: Lars-Ola Carlén

– Vi planerar att ge ut en enkel kokbok med recept, insamlade från Hjobor och andra matintresserade. Så redan nu ber vi alla att leta fram och nedteckna recept som ni gillar att laga. Berätta gärna om det är ett gammal recept som farmor lagade och varför ni tycker om just denna maträtt, säger Gunnar Strömberg.

En tydlig instruktion med ingredienser och tillagning önskas och den som har en egen bild på maträtten får gärna skicka med den.

Artikeltaggar

HjoJulJulkalenderLionsParkerSamhälle

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare