Körkortslös stannade inte för polisen – döms till fängelse

Publicerad:
Foto: Kajsa Juslin

En man i 65-årsåldern från Hjo döms till fängelse i en månad för grov olovlig körning och brott mot trafikförordningen.

När mannen utan körkort svänger in till systembolagets parkering i Karlsborg kör han förbi ett par poliser som genomför en nykterhetskontroll strax intill.

En av polismännen känner igen Hjomannen och tecknar för honom att stanna bilen. Mannen lyder inte polismannens order. I stället för att stanna kör han i stället förbi och runt polismannen i en cirkel för att sedan fortsätta iväg från platsen.

Polismannen kollar upp registreringsnumret i samma veva, och konstaterar att bilen tillhör mannen, som polismannen känner igen sedan tidigare. Polismannen valde att inte följa efter mannen utan skrev en anmälan i stället.

Åklagaren anser det klarlagt att mannen kört bil utan körkort. Tingsrätten anser brottet ska bedömas som grovt eftersom han tidigare lagförts för grov olovlig körning.

Tingsrätten dömer mannen till en månads fängelse för grov olovlig körning och brott mot trafikförordningen.

Mannen förekommer under ett 70-tal avsnitt i belastningsregistret sedan tidigare.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseHjoKarlsborgKörkortOlovlig körningSkaraborgs tingsrätt

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare