Aspenbäck i All star team: ”Fantastiskt roligt”

Publicerad:
Hammarbys Edvin Aspenbäck uppmärksammas efter sin fina säsong i Handbollsligan. Hjosonen har blivit uttagen som högernia i Handbollsligans All star team Foto: EMMA WALLSKOG

Edwin Aspenbäck, 22 år, har haft en minst sagt framgångsrik säsong med Hammarby. Nu har den Hjobördige högernian tagits ut i All star team.

– Fantastiskt roligt att få den här utmärkelsen. Det ger en motivation att jobba mot nya mål, säger Edwin Aspenbäck till Handbollsligans hemsida.

Edwin Aspenbäck har haft en stark säsong i Hammarby. Högernian blev även uttagen i ligalandslaget under säsongen.

Hammarby slutade fyra i Handbollsligan och tog sig sedan till semifinal i SM-slutspelet innan det tog stopp mot IFK Kristianstad.

Bajen spelade även final i svenska cupen där det blev förlust mot IFK Kristianstad efter ett avgörande på shoot out.

Bästa högernian

Aspenbäck har haft en fin säsong. 164 mål och 63 assist på totalt 33 matcher i ligaspelet och slutspelet är hans facit.

55 procent av juryn lade sina röster på Aspenbäck som Handbollsligans bäste högernia.

Kul. Det är första gången jag är med i ett All star team. Det är ju verkligen skitroligt. Ett kvitto på att man har gjort en bra säsong.
Edwin Aspenbäck

– Kul. Det är första gången jag är med i ett All star team. Det är ju verkligen skitroligt. Ett kvitto på att man har gjort en bra säsong. Det är fantastiskt roligt att få den här utmärkelsen. Det ger en motivation att jobba mot nya mål, säger Edwin Aspenbäck till Handbollsligans hemsida.

Aspenbäck har HK Guldkroken från Hjo som moderklubb. På vägen till Hammarby och Stockholm har han gjort mellanstopp i IFK Skövde och norska Elverum.

– Det är väl hårt jobb. Sedan lite tur också. Men jag har vågat chansa i min karriär. Att gå till Norge var en chansning, och att gå till Hammarby var också en chansning. Man får leva med dem beslut man tar, och för min del har det mynnat ut i något bra, säger Aspenbäck om sin framgångsrika handbollsresa.

Artikeltaggar

Edwin AspenbäckHammarby IFHandbollHandbollsliganHjoHK GuldkrokenIFK Skövde HKSportUtmärkelser

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare