Hoppa till huvudinnehållet

Runda i Hjobygden bland öppna gårdar och butiker

Publicerad:
Ellen Lannemyr driver keramikbutiken och keramikverkstaden Lervis i Äskelid, Fågelås. En av flera som håller öppet under årets Hjobygdsrunda.
Ellen Lannemyr driver keramikbutiken och keramikverkstaden Lervis i Äskelid, Fågelås. En av flera som håller öppet under årets Hjobygdsrunda. Foto: Miranda Smedberg

Hjo har en landsbygd med en hel del att erbjuda i form av aktiviteter och försäljning av alltifrån vårprimörer till inredning. På söndag genomförs för andra året Hjobygdsrundan där ett 15-tal gårdar och butiker håller öppet.

Söndag är inte bara pingstdagen och mors dag. Det är också dagen då landsbygden runt Hjo öppnar upp för besökare. Hjobygdsrundan arrangeras av nätverket Levande Hjobygden i samarbete med Visit Hjo.

– Ett bra tillfälle att ta del av vad Hjos landsbygd har att erbjuda. Under Hjobygdsrundan kan man besöka gårdsbutiker och andra aktiviteter, berättar Lotta Persson, besöksnäringsutvecklare på Visit Hjo.

På ett knappt 15-tal platser, från Gate i söder till Korsberga i väster och Grevbäck i norr, kan man köpa ägg, potatis, honung, ost, sparris, plantor, frön och vårgrönt. Även keramik, skinn, plädar, konst och smide finns till försäljning.

Det går också att spela fotbollsgolf, prova på meditation och ta en gårdsfika.

Artikeltaggar

ButikerFörsäljningGrevbäckHandelHjoKeramikKorsbergaLandsbygdLotta Persson

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.