Tackar ja till trean: "Blir en nytändning för hela laget"

Publicerad:
Jubel i HK Guldkroken som kommande säsong spelar i division 3. Foto: Marita Sjöquist

HK Guldkroken har beslutat sig för att tacka ja till att spela i division 3 nästa säsong.

– Detta blir en nytändning för hela laget, säger ordförande Fredrik Wigren.

Efter en samarbetssäsong med HP Tibro i division 2 valde HK Guldkroken att säsongen 2022/23 göra en omstart på egen hand i division 4.

Målsättningen var att vinna serien, men "Kroken" slutade i våras på en andraplats efter Anderstorp.

Fast nu har dörrarna trots allt öppnats för att kunna få spela i division 3 nästa säsong.

– Vi fick den här veckan en förfrågan från förbundet om vi var intresserade och vi har tagit beslut om att säga ja till att spela i trean nästa säsong, bekräftar ordförande Fredrik Wigren och fortsätter:

– Alla är väldigt entusiastiska över division 3-platsen , vilket också öppnar upp en möjlighet för att kunna starta upp ett B-lag i division 4 för lite äldre och yngre spelare.

HKG-truppen har informerats och som har gett ett positivt svar.

Alla är väldigt entusiastiska över division 3-platsen.
Fredrik Wigren, ordförande i HK Guldkroken
Fredrik Wigren slutar som ordförande i HK Guldkroken.
Fredrik Wigren slutar som ordförande i HK Guldkroken. Foto: Marita Sjöquist

Slutar som ordförande

Fredrik Wigren ser bara fördelar med "gratisplatsen" i trean, dels med fler lag i serien än tidigare och dels med många derbyn i närområdet.

– Detta blir väldigt roligt. Nu kommer vi att spela där vi hör hemma, konstaterar Fredrik Wigren som på kommande årsmöte i juni avgår som ordförande efter nio år på posten.

– Jag vill passa på att uppmana folk om att engagera sig i föreningslivet eftersom det har varit väldigt roliga och givande år.

Följer SM-finalerna

I dessa tider följer Fredrik Wigren SM-finalerna i handboll med stort intresse, både på herr- och damsidan.

HKG-fostrade Andreas Cederholm jagar sitt tredje SM-guld med Kristianstad och här står kampen mot Sävehof. En annan tidigare HKG-spelare, Irma Wester Kocanovic, är mitt uppe i SM-finalspelet med Sävehof mot H65 Höör.

– Vi har chansen att få två svenska mästare med sitt ursprung i HK Guldkroken, vilket är väldigt roligt. Det vore dessutom fantastiskt att kunna få hissa upp en damtröja i Guldkrokshallen över SM-vinnare.

Unga talanger

Flera unga HKG-talanger är på gång och som i höst blivit antagna till NIU-gymnasieskolor med inriktning handboll, vilka är följande: Engla Enell, Freja Åkesson, Felix Ribnert och Oskar Wigren.

Artikeltaggar

Fredrik WigrenGuldkrokshallenHandbollHK GuldkrokenSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare