Hoppa till huvudinnehållet

Fler VM-sträckor för Lova i VM

Publicerad:
Marita Sjöquist
marita.sjoquist@hjotidning.se
Parasimmaren Lova Johansson har kvalificerat sig till ännu en sträcka i sommarens VM i England.
Parasimmaren Lova Johansson har kvalificerat sig till ännu en sträcka i sommarens VM i England.

Nyligen kvalificerade sig den Hjobördiga parasimmaren Lova Johansson till sommar-VM i Manchester på sträckan 50 meter frisim. Nu är hon även klar för 50 meter ryggsim.

För ett par veckor sedan kvalificerade sig Lova Johansson till sommarens världsmästerskap i England. Tävlingssträckan handlade då om 50 meter frisim och redan då var simmerskan överlycklig över sin prestation.

– Fantastiskt! Jag slog min gamla tid med nästan en sekund. Nu kommer en av flera drömmar att gå i upplevelse – att få delta i ett stort internationellt mästerskap, konstaterade Lova Johansson till HT.

I VM 50 simmar Lova Johansson två sträckor: 50 meter frisim och 50 meter ryggsim.
I VM 50 simmar Lova Johansson två sträckor: 50 meter frisim och 50 meter ryggsim. Foto: PRIVAT

Fast framgångarna i simbassängen stoppar inte där. Nyligen deltog Lova i en world serie-tävling i Berlin för att bland annat försöka kunna kvala in till fler klasser i VM.

– Det gick bra. Jag satte personligt rekord på alla mina sträckor som jag deltog i och lyckades även kvala in till VM på 50 meter ryggsim, uppger 18-åringen.

VM i parasimning avgörs i Manchester i början av augusti.

– Det känns nästan overkligt, men väldigt inspirerande att få möta de allra bästa i hela världen.

Artikeltaggar

HjoSimningSimsportSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.