Fler VM-sträckor för Lova i VM

Publicerad:
Parasimmaren Lova Johansson har kvalificerat sig till ännu en sträcka i sommarens VM i England.

Nyligen kvalificerade sig den Hjobördiga parasimmaren Lova Johansson till sommar-VM i Manchester på sträckan 50 meter frisim. Nu är hon även klar för 50 meter ryggsim.

För ett par veckor sedan kvalificerade sig Lova Johansson till sommarens världsmästerskap i England. Tävlingssträckan handlade då om 50 meter frisim och redan då var simmerskan överlycklig över sin prestation.

– Fantastiskt! Jag slog min gamla tid med nästan en sekund. Nu kommer en av flera drömmar att gå i upplevelse – att få delta i ett stort internationellt mästerskap, konstaterade Lova Johansson till HT.

I VM 50 simmar Lova Johansson två sträckor: 50 meter frisim och 50 meter ryggsim.
I VM 50 simmar Lova Johansson två sträckor: 50 meter frisim och 50 meter ryggsim. Foto: PRIVAT

Fast framgångarna i simbassängen stoppar inte där. Nyligen deltog Lova i en world serie-tävling i Berlin för att bland annat försöka kunna kvala in till fler klasser i VM.

– Det gick bra. Jag satte personligt rekord på alla mina sträckor som jag deltog i och lyckades även kvala in till VM på 50 meter ryggsim, uppger 18-åringen.

VM i parasimning avgörs i Manchester i början av augusti.

– Det känns nästan overkligt, men väldigt inspirerande att få möta de allra bästa i hela världen.

Artikeltaggar

HjoSimningSimsportSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare