Hoppa till huvudinnehållet

SD efterlyste risk- och konsekvensanalys: ”Vi känner oss inte bekväma”

Publicerad:
Johanna Johansson (SD) ville stoppa sparförslaget eftersom det saknades risk- och konsekvensanalyser.
Johanna Johansson (SD) ville stoppa sparförslaget eftersom det saknades risk- och konsekvensanalyser. Foto: Helene Magnusson

Sverigedemokraterna ville stoppa det stora sparpaketet då man tyckte att underlaget för att besluta att lämna det vidare, var för dåligt.

– Det är en stor brist att det inte fanns med någon risk- och konsekvensanalys, förklarar Johanna Johansson (SD), ledamot i sjukhusstyrelsen.

Sverigedemokraterna lade fram en rad ändringsyrkanden till sjukhusdirektörens sparförslag. De ville ha förslaget mer specificerat på respektive verksamhet med ekonomiska effekter och risk- och konsekvensanalyser.

– Vi känner oss inte bekväma att ta ett beslut kring något som vi inte vet vad det kommer att innebär, säger Johanna Johansson.

Dessutom anser SD att man borde tillskriva både den strategiska och den operativa nämnden att skyndsamt presentera en plan för framtidens utbud av primärvård och sjukhusvård i Skaraborg.

Vill lyssna på Lidköping

Sverigedemokraterna vill även att sjukhusdirektören ska ta kontakt med regiondirektören och kommundirektören i Lidköping för att påbörja samtal om att starta ett kommunalförbund som kan driva hela eller delar av den nuvarande utbudsstrukturen på Lidköpings sjukhus.

Artikeltaggar

PolitikSjukhusSkaraborgs sjukhusSkaraborgs sjukhusstyrelseSverigedemokraternaVård och omsorg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.