Hoppa till huvudinnehållet

Whide Dahl – och klass 3A sålde flest majblommor i år

Publicerad:
Whide Dahl längst fram blev bästa elev och övriga klassen bästa klass.
Whide Dahl längst fram blev bästa elev och övriga klassen bästa klass. Foto: Christoffer Tuulik

Whide Dahl sålde flest majblommor i Hjo i år – och hans klasskompisar i 3A blev bästa klass. Överhuvudtaget blev 2023 ett rekordår för den lokala försäljningen av majblommor.

Hjobarnen har lyckats sälja majblommor för över 200 000 kronor i år. Aldrig tidigare har försäljningen inbringat så mycket pengar.

Whide Dahl i klass 3A på Guldkroksskolan blev bästa försäljaren i Hjo. Han har sålt majblommor för totalt 6 280 kronor, både lokalt och genom internet.

Glad och tacksam tog han emot en gåva från den lokala majblommekommittén på skolgården på torsdagen. Ett presentkort på 500 kronor hos en sportbutikskedja, passande eftersom han gillar friidrott.

– Vad kul, tack, säger han till Rutger Gram och Lena Englund från kommittén.

Varenda dag

Whide Dahl har tyckt det varit roligt att sälja majblommor, berättar han.

– Jag var ute varenda dag och sålde från mitten av april till början av maj. Vissa dagar var jag ute i flera timmar och stod utanför ICA och Hem & Hobby bland annat. Oftast stod jag där med kompisar och ibland med min storasyster, säger han.

Han gillar att sälja saker och har tidigare sålt både jultidningar och sommartidningar.

Kan du ge något tips för att lyckas?

– Att vara ute så mycket som möjligt. Och aldrig ge upp!

Whide Dahls klasskamrater i 3A har också sålt väldigt mycket. Därför blev 3A på Guldkroksskolan utsedda till bästa klassen i Hjo i år.

Rekordförsäljning

Överhuvudtaget har den lokala försäljningen slagit rekord. Över 200 000 kronor har inbringats. Tio procent går tillbaka till försäljarna, tio procent till respektive klass och resterande till välgörande ändamål.

Dessa pengar delas ut som ekonomiskt stöd till barn i familjer där pengarna inte räcker. Totalt ska ett 40-tal barn ha ansökt om pengar i Hjo i år.

Majblomman är en ideell organisation som verkar för barns rättigheter i Sverige sedan år 1907. Årets majblomma hade temat ”fred på jorden”.

Whide Dahl har tyckt det varit roligt att sälja majblommor
Whide Dahl har tyckt det varit roligt att sälja majblommor

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkonomiFastigheterFörsäljningFriidrottGuldkroksskolanHjoHobbyIcaMajblomman

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.