Hoppa till huvudinnehållet

Hjoman åtalas för 17 fall av våldtäkt mot barn

Publicerad:
Reporter Christoffer Tuulik
Christoffer Tuulik
christoffer.tuulik@hjotidning.se
Han var i 20-årsåldern och hon var inte 15 år fyllda vid tiden för de misstänkta brotten som ska ha skett för flera år sedan.
Han var i 20-årsåldern och hon var inte 15 år fyllda vid tiden för de misstänkta brotten som ska ha skett för flera år sedan. Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

En ung man i Hjo åtalas misstänkt för 17 fall av våldtäkt mot barn. Brotten ska ha begåtts mot en tjej som ännu inte fyllt 15 år.

Han var i 20-årsåldern och hon var inte 15 år fyllda vid tiden för de misstänkta brotten som ska ha skett för flera år sedan. Mannen och tjejen ska ha umgåtts med varandra vid denna tid, men om de var i någon relation med varandra framgår inte av åtalet.

Han ska dock ha haft samlag med tjejen vid många tillfällen under en period av några månader.

Höll fast henne

Vid ett av tillfällena ska han ha kommit in till tjejen via hennes fönster och därefter hållit fast henne och genomfört ett vaginalt samlag. Vid ett annat tillfälle ska han ha avbrutit ett samlag när hon sagt till honom att det gör ont. En annan gång ska de ha tittat på filmen ”Skönheten och odjuret” tillsammans då han genomfört ett samlag med henne.

Han ska även ha förmått henne att utföra sexuella handlingar som är jämförliga med samlag vid flera andra tillfällen i hennes hem såväl som i hans hem och i bilar. Vid några andra tillfällen ska det ha hänt när hon sovit.

Har suttit anhållen

Mannen åtalas misstänkt för 17 fall av våldtäkt mot barn. Han satt anhållen förra året misstänkt för brotten, som alltså ska ha begåtts flera år tidigare.

I åtalet står det att han ”begick gärningen med uppsåt. Han hade åtminstone skälig anledning anta att målsäganden var under 15 år.”

Mannen har i polisförhör förnekat brott. Tjejen har förhörts om umgänget med mannen ”för att bevisa att denne vid flera tillfällen haft samlag och sexuella handlingar jämförliga med samlag trots att han känt till att XX ännu inte fyllt 15 år”, står det i åtalet.

Några vittnen med kännedom om umgänget har också förhörts. I övrigt ska det finnas bevis i form av olika snapchatmeddelanden mellan flera personer.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHjoVåldtäktVåldtäkt mot barnÅtal

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.