Hoppa till huvudinnehållet

Flaggan på halv stång – ung pojke död i olyckan

Publicerad:
Reporter Jesper Ottoson
Jesper Ottoson
jesper.ottoson@sla.se
Tre tonårspojkar skadades och en omkom i den allvarliga bilolyckan i Tidaholm sent i lördags kväll.
Tre tonårspojkar skadades och en omkom i den allvarliga bilolyckan i Tidaholm sent i lördags kväll. Foto: Amelie Länsberg Rylander

En ung pojke i tonåren har omkommit efter bilolyckan i Tidaholm sent i lördags kväll.

Hellidsskolan har flaggan på halv stång för att hedra pojken.

– Krockvåldet tyder på att det har gått en bra bit över tillåten hastighet, säger förundersökningsledare Linda Frid som utreder olyckan.

I går kväll startade Tidaholms kommun en krisstödgrupp med anledning av det inträffade. Hellidsskolan och Tidaholms kyrka öppnades upp för allmänhet som ville prata, sörja, lämna blommor och tända ljus.

Det var i lördags kväll som tragedin inträffade. Fyra pojkar i tonåren färdades i en röd Volvo V70 på Ringleden i Tidaholm. Klockan 23.34 larmades räddningstjänst och polis.

Bilen hade frontalkrockat med ett träd.

Vårdades i Göteborg

Samtliga fyra pojkar i bilen fick avföras akut till sjukhus. Skadeläget beskrevs initialt som lindrigt på två av dem, allvarligt på den tredje och kritiskt på den senare omkomna pojken.

Han förflyttades till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg för vård under helgen och bekräftades på onsdagen död till följd av skadorna.

Barken är avskalad på trädet vid olycksplatsen och nertill ligger blommor, en fotboll, brickor med ljus, nallar och kort med ord som: Vila i frid! Det är så j*a sjukt. Du kommer att vara saknad.
Barken är avskalad på trädet vid olycksplatsen och nertill ligger blommor, en fotboll, brickor med ljus, nallar och kort med ord som: Vila i frid! Det är så j*a sjukt. Du kommer att vara saknad. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Polisen: Pojken var en passagerare

Polisen utreder nu omständigheterna kring olyckan.

Enligt Linda Frid, förundersökningsledare på polisens trafikenhet i Vänersborg, har bilen sannolikt färdats i en betydligt högre hastighet än på sträckan tillåtna 50 kilometer i timmen.

– Av krockvåldet att döma kan man förstå att det har gått fortare än så. Men vi är fortfarande i ett tidigt skede av utredningen, så jag vill inte spekulera i hur fort det kan ha gått, säger hon.

På Hellidsskolan i Tidaholm vajar flaggan på halv stång för att hedra pojken och hans anhöriga.
På Hellidsskolan i Tidaholm vajar flaggan på halv stång för att hedra pojken och hans anhöriga. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Enligt tidiga utredningsuppgifter misstänker polisen att den omkomne pojken befann sig i baksätet vid olyckstillfället.

– Det mesta tyder på det, men det är inte fastslaget ännu. Han var en passagerare, säger Linda Frid.

Vad händer nu i utredningen?

– Dels ska vi göra en platsundersökning och en teknisk undersökning av fordonet. Sen ska en obduktion av den omkomne genomföras och vittnen kallas till förhör. Enligt mina uppgifter ska flera personer tidigt varit på plats efter olyckan. Så vi tar gärna emot fler tips om någon har hört eller sett något.

Högstadieskolan Hellidsskolan, där den bortgångna pojken gick i skolan, har haft flaggan på halv stång ute på skolgården.

Foto: Amelie Länsberg Rylander
Foto: Amelie Länsberg Rylander

Artikeltaggar

Olyckor och katastroferSjukhusTidaholms kommunTidaholms kyrka

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.