Hoppa till huvudinnehållet

Stor lax landades vid årligt trollingfiske mellan öst och väst

Publicerad:
Ulf ”Orkla” Andersson med laxen på 6,23 kg, invägare Adam Hermansson och Henrik Strand vid invägningen efter den årliga klubbfighten på nationaldagen.
Ulf ”Orkla” Andersson med laxen på 6,23 kg, invägare Adam Hermansson och Henrik Strand vid invägningen efter den årliga klubbfighten på nationaldagen. Foto: PRIVAT

På Sveriges nationaldag genomfördes årets Klubbfight i trollingfiske mellan öst och väst på landets näst största sjö. Den åttonde fighten sedan starten, då pandemin satte stopp för genomförande 2021.

Tävlingen är en Klubbtävling mellan Hjo Fiske- och båtklubb och Hästholmens fiskeklubb. Den genomfördes på östra sidan på nationaldagen enligt tradition, som blev den åttonde.

Under klarblå himmel lockades 14 båtar till tävlingen, varav åtta kom från Hjo.

Efter kaptensmöte med säkerhetsinstruktioner gav sig alla båtar ut för att jaga fisk. Lax, öring, röding och sik var det man tävlade om.

Vid invägningen konstaterades att Hästholmens fiskare för andra året i rad hade fiskat bäst kilo-mässigt. De stod som klubbsegrare 2023. Nu står det 5-3 mellan klubbarna med fördel Hästholmen.

Nästa år är Hjoklubben värdarrangör. Och till Hjoklubbens glädje i denna tävling tog Ulf ”Orkla” Andersson och Marcus Andersson tävlingens största lax på 6,23 kg.

– Detta blev ju extra roligt i laget från Hjo, säger Pierre Rydén tävlingsledare Hjo Fiske- och båtklubb.

Artikeltaggar

Adam JohanssonDjur och naturFiskeHästholmenHjoMarcus AnderssonNationaldagen

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.