Hoppa till huvudinnehållet

Seglare övade att kapsejsa i bassängen

Publicerad:
Ester Årebo öser vatten ur båten för att kunna fortsätta sin seglats efter kapsejsningen.
Ester Årebo öser vatten ur båten för att kunna fortsätta sin seglats efter kapsejsningen. Foto: Rickard Taubner

Unga seglare från Hjo Segelsällskap övade i helgen på att kapsejsa, vända upp båten och åter ta sig upp i den. Övningen genomfördes i Guldkroksbadets bassäng.

På lördagen tränade åtta barn från Hjo segelsällskap i Guldkroksbadets bassäng. Två optimister sjösattes i bassängen och barnen övade på att kapsejsa, vända upp båten igen och sedan ta sig upp i den. Utöver övningarna med båtarna fick barnen också känna hur det känns att simma med kläder och flytvästar.

– Det är väldigt viktigt att känna sig trygg i båten och veta hur man ska göra om någonting händer, säger Charlotta Enell och Helena Taubner som har varit ledare under vårens seglingslektioner.

Åtta barn deltog i övningen med kapsejsade optimister i Guldkroksbadets bassäng.
Åtta barn deltog i övningen med kapsejsade optimister i Guldkroksbadets bassäng. Foto: Rickard Taubner

– Alla barnen har varit fantastiskt duktiga, konstaterar ledarna.

Nu ser de fram emot att följa barnens seglingsintresset under sommaren, även om lektionerna är över för den här gången.

Hugo Årebo har precis kapsejsat med båten och ska nu utföra momentet där han får båten på rätt köl och ta sig upp i den igen.
Hugo Årebo har precis kapsejsat med båten och ska nu utföra momentet där han får båten på rätt köl och ta sig upp i den igen. Foto: Rickard Taubner

Artikeltaggar

BåtarGuldkroksbadetHjoSegling

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.