Hoppa till huvudinnehållet

Tibrobor ger bowlinghallen i Hjo nytt liv i höst: ”Bowling är prio ett för oss”

Publicerad:
Michael Krusell, ägare till Kruset bar & bowling i Tibro, tar över Hjo bowlingcenter. I höst öppnar Kruset bar & bowling i Hjo.
Michael Krusell, ägare till Kruset bar & bowling i Tibro, tar över Hjo bowlingcenter. I höst öppnar Kruset bar & bowling i Hjo. Foto: Christoffer Tuulik

Hjo bowlingcenter har varit stängt senaste tiden. Men snart rullar kloten igen. Bowlinghallen ska få nytt liv genom nya ägarna Michael och Carina Krusell från Tibro.

Fastigheten i Ekestugan vid Korsbergarondellen renoveras som bekant för närvarande.

Renoveringen som dragit ut på tiden är inte enda anledningen till att hallen hållit stängt, ägarbyte är en annan.

Förre ägare Besim Gül som länge velat sälja verksamheten har nu sålt hallen till nya ägare: Michael och hans mor Carina Krusell.

Duon driver bowlinghallen i Tibro sedan tio år tillbaka, Kruset bar & bowling.

– Vi bestämde oss att köra när tillfälle fanns. Bowlingen i Tibro fungerar bra och vi har tänkt att utöka verksamheten. Hjo är intressant för oss, säger Michael Krusell.

Ägarbytet är klart och nycklarna lämnas över inom kort.

Men hallen förblir stängd hela sommaren. Det gör att spelarna i Hjo bowlingklubb kan behöva starta höstsäsongen i Tibro.

– Preliminärt planerar vi att öppna Kruset bar & bowling i Hjo den 1 september. Det är fullt upp för tillfället så vi hinner tyvärr inte dra igång tidigare.

Hjo bowlingklubbs spelare under Hjoklotet 2017. Snart kan klubben spela i hemmahallen igen.
Hjo bowlingklubbs spelare under Hjoklotet 2017. Snart kan klubben spela i hemmahallen igen. Foto: Marita Sjöquist

Fastigheten renoveras utvändigt men invändigt i hallen planeras inga större ingrepp just nu. När hallen slår upp dörren igen kommer konceptet likna det Krusell har i Tibro.

– Bowlingen kommer vara prio ett i alla lägen för oss. Men vi kommer ha en kvälls- och helgöppen restaurang med krogmeny. Det kommer också finnas olika temaspel, som festspel på helgerna exempelvis, säger Michael Krusell.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBowlingFastigheterHjoTibro

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.