Hoppa till huvudinnehållet

Festligt mottagande under Vätternrundan för tionde året

Publicerad:
Heja, heja! Cyklisterna i Vätternrundan välkomnas av festdeltagarna utmed Jönköpingsvägen.
Heja, heja! Cyklisterna i Vätternrundan välkomnas av festdeltagarna utmed Jönköpingsvägen. Foto: Lars-Ola Carlén

”Heja, heja - välkomna till Hjo!” Applåderande och viftande med blågula flaggor hälsades cyklisterna välkomna till Hjo av ett hundratal festdeltagare utmed Jönköpingsvägen. Det är tionde året David Davidsson och hans familj ordnar festen och samtidigt samlar in pengar till Barncancerfonden.

 • David Davidsson är värd och arrangör av festligheterna. Här kör han sin del av Vätternrundan på den programmerade motionscykeln.
  David Davidsson är värd och arrangör av festligheterna. Här kör han sin del av Vätternrundan på den programmerade motionscykeln. Foto: Lars-Ola Carlén
 • Livebandet spelade och underhöll under dagen.
  Livebandet spelade och underhöll under dagen. Foto: Lars-Ola Carlén
 • Vane cyklisten Johan Blixt drar sitt strå till stacken för att grannarna ska ta sig runt Vätternrundan, men på plats i Hjo.
  Vane cyklisten Johan Blixt drar sitt strå till stacken för att grannarna ska ta sig runt Vätternrundan, men på plats i Hjo. Foto: Lars-Ola Carlén
 • Cyklisterna i Team Rynkeby hejas på av David Davidsson när de rullar vidare norrut på Vätternrundan.
  Cyklisterna i Team Rynkeby hejas på av David Davidsson när de rullar vidare norrut på Vätternrundan. Foto: Lars-Ola Carlén
 • Team Rynkeby har just avverkat lasagnen hemma hos David Davidsson och festligheterna under Vätternrundan.
  Team Rynkeby har just avverkat lasagnen hemma hos David Davidsson och festligheterna under Vätternrundan. Foto: Lars-Ola Carlén

– Det är en fest för hela grannskapet och samtidigt samlar vi in pengar till Barncancerfonden. Vi hejar på cyklisterna, barnen badar i poolen, vi har ett liveband som spelar, snurrar på chokladhjulet med skänkta vinster och käkar frukost och lunch, berättar festarrangören David Davidsson.

Vid tidningens besök har de 18 cyklisterna i Team Rynkeby just inmundigat lasagnen och är laddade för den avslutande delen av rundan.

Tre av cyklisterna är från Hjo: Daniel Bodin, David Hallbäck och Andreas Essgren.

Rundan på motionscykel

På en programmerad motionscykel byts David Davidsson och hans grannar av att avverka hela Vätternrundan utmed Jönköpingsvägen i Hjo.

– Det känns bra. Även om det jag känner att det börjar gå uppför just nu. Fantastiskt att ha den här utsikten hela tiden, säger Johan Blixt, och blickar ut över den solglittrande Vättern.

Han har just satt sig på cykeln för att köra sin del av ”Vätternrundan”.

– Vi är uppåt tio cyklister som byts åt och kör en så lik runda över 31,5 mil som möjligt.

Mellan Hjo och Paris

Innan Team Rynkeby lämnar festligheterna för att ta sig till målet i Motala hinner de berätta att nästa cykeltur går till Paris med start under vecka 27. Då fortsätter insamlingen av pengar till Barncancerfonden och hittills har man samlat in 260 miljoner kronor på tio år.

– När man kan vara med och bidra på det här sätter är det lätt att glömma att det är en bit att cykla mellan Hjo och Paris. Det är verkligen cykling med mening, säger David Davidsson, när han glatt vinkar av kompisarna.

Artikeltaggar

BarncancerfondenCyklarCyklingHjoTeam RynkebyVätternVätternrundan

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.