Hoppa till huvudinnehållet

Stressat inom äldreomsorgen

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Kallestad, Gorm

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag bor på säbo i hjo är över 90 år, situationen som råder just nu för mig och min personal är ohållbar just nu. Personalen har fått så mycket att göra , trotts att det finns extra personal så hinner dom inte med allt som ska göras som tex våran omvårdnad, städ och liknande, vilket leder till att vi kommer i kläm, ofta får vi vänta trots vi att larmat och behöver hjälp. Men personalen gör verkligen så gott dom kan men nu är det på bristningsgränsen för dom och för oss.

Flera personal har sjukskrivit sig för att dom inte orkar, ska det vara såhär?

Jag saknar så mkt det vi hade tidigare, när personalen hade tid att sitta och umgås med oss, spela bingo eller gå ut med oss men allt det är borta nu för dom hinner inte.

Som till exempel en dag så fick jag komma upp kl 10 fast jag brukar komma upp kl 08 för att det bara fanns 1 personal på plats. Kändes inte bra, men personalen gjorde så gott dom kunde den dagen. Jag tycker verkligen synd om min personal! Jag tror att många lider i tystnad! Ska det verkligen få vara såhär? Vad gör chef och ledning, vem tar ansvar?

Pensionär på Säpo i Hjo

Artikeltaggar

ÄldreomsorgHjoHjo kommun (org)StressVård och omsorg