Hoppa till huvudinnehållet

Hjo:s första sushirestaurang har öppnat: ”Vi hoppas Hjoborna gillar oss”

Publicerad:
Temuulen Enkhbayasgalan och Oyuntsetseg Oyunbaatar tar sushi till Hjo genom sin restaurang Oyu sushi.
Temuulen Enkhbayasgalan och Oyuntsetseg Oyunbaatar tar sushi till Hjo genom sin restaurang Oyu sushi. Foto: Christoffer Tuulik

Hjo har fått sin första renodlade sushirestaurang någonsin.

På onsdagen öppnades dörren till Oyu sushi på Torggatan med lång kö som följd.

Oyuntsetseg Oyunbaatar, 38 år, med sin sambo Temuulen Enkhbayasgalan, 32 år, har precis flyttat till Hjo för att förverkliga gemensamma drömmen:

En sushirestaurang.

Oyu sushi heter restaurangen som öppnade i onsdags på Torggatan i Wilt:s tidigare lokal. Det är Hjo:s första renodlade sushirestaurang och intresset har varit stort hos Hjoborna inför och under öppningen, enligt ägaren Oyuntsetseg Oyunbaatar.

– Det har ringt och ringt. När öppnar ni? undrar många. Vi har planerat allt kring restaurangen och renoverat lokalen. Nu har vi öppnat och det känns jättebra, säger Oyuntsetseg Oyunbaatar.

Från Mongoliet

De kommer från Mongoliet men har bott i Stockholm sedan 2015. Där har de arbetat på olika sushirestauranger, senast i Täby, hon i kassan, han i köket. De har dock önskat en lugnare tillvaro ihop med sina tre barn och tillsammans har de länge haft en dröm om att driva egen restaurang.

– Vi kollade vilka städer som inte har någon sushirestaurang. Vi kollade på en karta över Sverige och ganska snart fastnade vi för Hjo, säger Oyuntsetseg Oyunbaatar, som står som ägare till restaurangen.

På menyn finns vanliga till mer ovanliga sushirätter av olika slag.

– Vi vill servera sushi med bra råvaror och hög kvalitet. Vi hoppas Hjoborna gillar det och besöker oss både i sommar och övriga året. Intresset har varit stort på förhand och det har varit kö ut till gatan under första dagen, säger Oyuntsetseg Oyunbaatar.

Temuulen Enkhbayasgalan, 32 år, med sin sambo Oyuntsetseg Oyunbaatar, 38 år.
Temuulen Enkhbayasgalan, 32 år, med sin sambo Oyuntsetseg Oyunbaatar, 38 år. Foto: Christoffer Tuulik

Artikeltaggar

HandelHjoMat och dryckMongolietRestauranger

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.