Hoppa till huvudinnehållet

Interaktiv fågelutställning för barn i Kulturkvarteret

Publicerad:
I utställningen ”Pippi på fåglar” finns en myshörna. Maria Setzer är kulturstrateg.
I utställningen ”Pippi på fåglar” finns en myshörna. Maria Setzer är kulturstrateg. Foto: Petra Lundgren

I utställningen ”Pippi på fåglar” kan barn gå på upptäcktsfärd och lära sig mer om de vanligaste fåglarna i Sverige. I Kulturkvarteret Pedagogien finns även en tipspromenad med fågelholkar.

Det är en lekfull vandringsutställning från Folkets hus och parker som nu visas i ett rum i Kulturkvarteret Pedagogien och det finns mycket att upptäcka för nyfikna barn mellan 5 och 9 år. I en låda finns informationsblad om fåglarna och i en annan ett fågelkryss.

– Man ska leta efter fåglarna i utställning och kryssa för dem, berättar Maria Setzer, kulturstrateg.

Information och fågelkryss finns utställningen.
Information och fågelkryss finns utställningen. Foto: Petra Lundgren

Det finns också, bland annat, en liten myshörna med böcker och fågelläten att lyssna på och olika holkar att öppna och titta i.

– Tanken med utställningen är att lära sig mer om vanliga svenska fåglar, se skillnad på dem och få bakgrundsfakta. Fåglarna finns ju runt omkring oss hela tiden, men man kanske inte tänker på dem.

Det finns olika fågelholkar att öppna och titta i.
Det finns olika fågelholkar att öppna och titta i. Foto: Petra Lundgren

Det följde även med en utomhusutställning i form av en tipspromenad med tio fågelholkar. I Hjo sitter fågelholkarna uppsatta inomhus i byggnaden.

I byggnaden finns tio fågelholkar som ingår i en tipspromenad.
I byggnaden finns tio fågelholkar som ingår i en tipspromenad. Foto: Petra Lundgren

Utställningen är producerad av Edvard Koinberg och Paula Hoffman. Carina Törnblom har skrivit texterna. Leif Högström och Ville Högström har gjort scenografi och innehåll. Det finns även med ett verk av Sven Nordqvist. Utställningen går att se och uppleva till den 30 september.

Artikeltaggar

Djur och naturFåglarHjoKulturkvarteretNöje/KulturSven NordqvistUtställningar

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.