Hoppa till huvudinnehållet

Här satte konstnär upp anonymt verk

Publicerad:
En konstnär som önskar vara anonym har satt upp en stor oljemålning på en tom vit skylt vid Almedals gård i Hjo.
En konstnär som önskar vara anonym har satt upp en stor oljemålning på en tom vit skylt vid Almedals gård i Hjo. Foto: Petra Lundgren

Har du gått förbi Almedals gård i Hjo nyligen? Då kanske du har sett konstverket ”Trasmattan” som pryder en tidigare tom vit skylt.

– Jag tycker att det är kaos i världen och jag har försökt tala om vad jag tycker i målningen, samtidigt som det finns mycket humor i den, säger konstnären som vill vara anonym.

Konstnären är ofta ute och går och har under ungefär fem års tid sett två tomma vita skyltar stå under tak vid vagnsskjulet på Almedals gård.

– Det har retat mig, jag har tänkt att det borde vara någon färg på dem. Helt plötsligt fick jag för mig att göra detta.

Har haft roligt

Det har tagit ungefär en och en halv månad att få konstverket färdigt.

– Jag tror aldrig att jag haft så roligt när jag målat. Jag har struntat i vad andra tycker och låtit mig ryckas med av former jag sett.

Kan bli en fortsättning

En trasmatta utgör bakgrunden på målningen och det finns mycket att se i den. Vad är upp till betraktaren.

– Alla kan se något i den och fundera på vad jag har tänkt här och varför, säger konstnären som tror att det blir fler anonyma verk framöver.

Artikeltaggar

HjoKonst

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.