Driftiga Hjoungdomarna Daniel Brunér, 19 år, och Elliot Björk, 18, köpte en vedugn från Neapel och monterade den på en släpkärra.
Nu har deras napolitanska pizza tagit Hjo med storm.
Napolitansk pizza har stora fluffiga kanter som blir frasiga efter bara några minuter i den heta vedugnen.
Daniel Brunér och Elliot Björk älskar båda pizza och gjorde verklighet av den affärsidé de spånat på; vedeldad kvalitetspizza.
– En napolitansk pizza med fina råvaror. Den napolitanska pizzan har riktigt tunn botten och riktigt fluffiga kanter till skillnad från den traditionella, säger Daniel Brunér.
Dessa pizzor har de bakat länge själva men inför årets sommar ville de testa att sälja den till allmänheten. Nu står de på grusplanen vid den gamla ST1-macken på Bangatan, bredvid thaivagnen. Torsdagar och fredagar håller de öppet med totalt tre olika pizzor på menyn.
Från Neapel
På en släpvagn står ugnen, som fraktats ända från Neapel.
– Vi köpte en kaklad pizzaugn från pizzans riktiga hemstad där man började göra pizza redan på 1700- eller 1800-talet, säger Elliot Björk.
Här på grusplanen står de temporärt i sommar.
– Tanken är att erbjuda catering året runt. Vi kan komma till er fest med vagnen och baka direkt på plats. Vi kan ju även stå och sälja på evenemang och marknader med mera, säger Daniel Brunér.
Han jobbar i köket på Norra piren under sommarsäsongen och restaurang Bryggan övrig tid. Men pizzavagnen är fristående och de två driver den i helt egen regi.
Elliot Björk ska in i lumpen i augusti men är också intresserad av kockyrket. Tillsammans är de nöjda med satsningen.
– Det är roligt att vår pizza uppskattas både av Hjobor och turister, säger Elliot Björk.