Hoppa till huvudinnehållet

Hälsovecka med aktiviteter för alla åldrar

Publicerad:
Hälsoveckan i Hjo startar den 26 juli. Bilden är från förra året.
Hälsoveckan i Hjo startar den 26 juli. Bilden är från förra året. Foto: Marita Sjöquist

Hälsoveckan i Hjo startar den 26 juli och det finns pass för alla åldrar oavsett träningsbakgrund.

– Vi hoppas att så många som möjligt vill komma och prova nya aktiviteter, säger Tobias Stark, ordförande i Hälsoveckan i Hjo ideell förening.

Det är elfte året som Hälsoveckan i Hjo arrangeras och jämfört med förra året är programmet något större - 117 aktiviteter under fem dagar jämfört med 112.

– Vi är väldigt nöjda med förra året. Det var 4000 deltagare sammanlagt på passen, de som köpte aktivitetsarmband gick i genomsnitt på 15 pass.

Stor bredd på passen

Det är som vanligt en stor variation på passen i programmet med allt från tuffa pass som hiit och tabata till lugnare som meditation och qi gong.

– Jag tror att deltagarna lockas av att det är så stor bredd och att vi håller ett förmånligt pris. Hela familjen ska kunna vara med utan att bli ruinerad.

Hoppas locka fler Hjobor

Hälsoveckan i Hjo lockar många deltagare som inte bor i Hjo och minst 50 procent återkommer år från år.

– Vi täcker nog in stora delar av Sverige och ser gärna att fler Hjobor kommer. Det är ett perfekt tillfälle att testa i stort sett hela utbudet som finns i Hjo med omnejd när det gäller hälsa.

Vill sprida träningsglädje

Det finns aktiviteter för alla åldrar - otränad som vältränad.

– Vi vill sprida träningsglädje och hjälpa människor att hitta aktiviteter som de inte hittat annars. Förhoppningsvis kan vi få några att börja träna och röra på sig genom att de hittar en aktivitet på Hälsoveckan som de tycker är kul och som passar dem.

Brukar ha flyt med vädret

Samlingspunkten för Hälsoveckan är framför Guldkroksbadet där det finns ett tält med information. Pass hålls på gräsytan framför hotell Bellevue, inne på hotellet, på Guldkroksbadet och i Hjo stadspark. Det blir också föreläsningar på hotellet. Hälsoveckan i Hjo pågår 26-30 juli.

– Vi brukar ha tur med vädret, men vi kan flytta in några pass på hotellet om det blir dåligt väder. Vi ställer in om det blir åska, men annars får man ha regnkläder på sig om det behövs, säger Tobias Stark.

Artikeltaggar

GuldkroksbadetHjoMotion och hälsaTräning

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.