Hoppa till huvudinnehållet

Hälsoveckan har startat: ”Här finns någonting för alla”

Publicerad:
Hälsoveckan startade med yoga i Stadsparken, vilket var populärt.
Hälsoveckan startade med yoga i Stadsparken, vilket var populärt. Foto: Marita Sjöquist

Tidigt i morse drog Hälsoveckan i Hjo igång och i fem dagar dukas det upp aktiviteter för knoppen, kroppen och själen.

– Vi hoppas att många tar chansen och kommer hit. Här finns någonting för alla, alltifrån tipspromenad till hög intervallträning, upplyser Susanne Rydén och Cindie Andersson i informationstältet.

Startskottet har gått för den elfte Hälsoveckan i Hjo och som pågår fram till och med söndag 30 juli.

Det gedigna programmet innehåller olika pass för både det fysiska och psykiska välbefinnandet samt för alla åldrar och oavsett träningsbakgrund. Sammanlagt rör det sig om 117 aktiviteter.

–Vi har haft en hel del folk här i starten. Många av deltagarna har varit här förut och det är både Hjobor och folk utifrån, säger Susanne Rydén och Cindie Andersson som ingår i den ideella föreningen Hälsoveckan i Hjo.

Susanne Rydén och Cindie Andersson tog emot besökare i informationstältet i hamnen och här utrustas Rebecka Martin med ett aktivitetsband.
Susanne Rydén och Cindie Andersson tog emot besökare i informationstältet i hamnen och här utrustas Rebecka Martin med ett aktivitetsband. Foto: Marita Sjöquist

Ifjol noterade hälsodagarna 4000 deltagare på de olika passen och de som köpte aktivitetsarmband deltog i genomsnitt på 15 pass.

Satsar lokalt

Tidigare upplagor av Hälsoveckan har det funnits olika dragplåster som exempelvis tv-kocken Tareq Taylor och simmerskan Emma Igelström , men som nu slopats. Istället satsar man helt och hållet på lokala aktörerna, som håller i de olika passen.

– Dels är det en kostnadsfråga, men framför allt kan vi se att flera av de återkommande passen lockar betydligt mer folk än vad de tidigare ’kändisarna’ gjort.

Mycket att välja på

Programmet består av ett brett utbud.

– Här finns någonting för alla och här ska alla kunna delta utifrån sin nivå. Målsättningen är att utövarna ska kunna hitta sin grej och kunna fortsätta med den aktiviteten även efter våra hälsodagar.

Samlingspunkten för Hälsoveckan är ett uppsatt informationstält vid Guldkroksbadet. Här finns information om de olika passen, försäljning av aktivitetsarmband eller inträdesbiljett till enstaka pass.

Tur med vädret

I premiären bjöds det på solsken och nästan 20 plusgrader, men en viss oro finns för den fortsatta väderleken.

– Vi brukar ha tur med vädret och hoppas på det även i år. Det är bara att hålla tummarna, avslutar Susanne Rydén och Cindie Andersson.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilGuldkroksbadetHjoStadsparkenTräning

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.