Hoppa till huvudinnehållet

Plan för utbyggnad av Skogshyddan med tre nya avdelningar

Publicerad:
Förskolan Skogshyddan kan komma att byggas ut med tre avdelningar på grusplanen i direkt anslutning till den nuvarande förskolans lokaler.
Förskolan Skogshyddan kan komma att byggas ut med tre avdelningar på grusplanen i direkt anslutning till den nuvarande förskolans lokaler. Foto: Lars-Ola Carlén

Skogshyddans förskola på Lundby kan komma att byggas till med tre nya avdelningar och bli en förskola med 108 platser. Ett förslag till detaljplan går ut på samråd där en utbyggnad av förskolan föreslås på den tidigare bollplanen. För tio år sedan fanns här tillfälliga paviljonger med två avdelningar.

Hjo har behov av fler barnomsorgsplatser.

För att behålla ambitionen med 18 barn per avdelning behöver antalet platser och avdelningar utökas, konstaterar den styrande alliansen i sin vårbudget.

När politikerna klubbade vårbudgeten i torsdags var ett av uppdragen till förvaltningen att utreda hur man kan skapa ytterligare ett par, tre förskoleavdelningar i centralorten. I uppdraget ingår att se över om det går att köpa, bygga eller hyra lokaler.

Ny detaljplan

I samma andetag har byggnadsnämnden skickat ut ett förslag till ny detaljplan på samråd för fastigheten där förskolan Skogshyddan ligger utmed Skogsvägen på Lundby.

Tanken är att placera en ny förskola med tre avdelningar genom en utbyggnad på grusplanen, i direkt anslutning norr om den nuvarande förskolans lokaler.

För tio år sedan var två avdelningar, Ugglan och Örnen, inrymda vid Skogshyddans förskola i tillfälliga paviljonger i väntan på att Knäpplans förskola skulle byggas klar.
För tio år sedan var två avdelningar, Ugglan och Örnen, inrymda vid Skogshyddans förskola i tillfälliga paviljonger i väntan på att Knäpplans förskola skulle byggas klar. Foto: Lars-Ola Carlén

Idén är inte ny. För tio år sedan fanns här två förskoleavdelningar, Ugglan och Örnen, inrymda i tillfälliga paviljonger i väntan på att Knäpplans förskola skulle bli klar.

Efter två år flyttade barnen till Knäpplan och paviljongerna till folkhögskolan. Kvar blev grusplanen som tidigare använts både som fotbollsplan och isbana vintertid.

Om utbyggnaden blir av kommer Skogshyddan ha sex avdelningar med 108 förskoleplatser.

Enligt tidplanen hoppas kommunen att den nya detaljplanen kan antas under första kvartalet nästa år.

Artikeltaggar

Bostad och byggenDetaljplanerFörskolorHjoÖrnenSkogshyddanSkola och utbildning

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.