Hoppa till huvudinnehållet

Utomhusbion är inställd

Publicerad:
Populära utomhusbion i Hjo har fått ställas in.
Populära utomhusbion i Hjo har fått ställas in. Foto: Joacim Andersson

Många har sett fram emot utomhusbion första helgen i augusti, men som fått ställas in.

– Vi har haft svårt att få sponsorer för att kunna genomföra detta, förklarar Per Gunnarsson, ordförande i Hjo Filmstudio .

2004 var första gången som utomhusbion arrangerades och filmen ”O Brother, Where Art Thou?” visades på Stora torget i Hjo. Gensvaret blev över förväntan och framgången var ett faktum.

Sedan dess har det varit tradition med utomhusbio i början av augusti och där det har visats filmer som ”Mamma Mia”, ”En man som heter Ove” och ”Ted – för kärlekens skull”. I början var det torget som var samlingsplats för evenemanget, men som 2017 flyttade till Stadsparken. Ett undantag var 2006 då filmen ”Walk the Line” visades på parkeringen vid Strömparterren.

Både 2020 och 2021 har utomhusbion tvingats ställa in på grund av pandemin, men förra året kunde utebion genomföras och då visades ”Tisdagsklubben”.

I år planerades det för en ny filmvisning, men som till slut fick läggas ned.

– Den här gången är det en ekonomisk fråga. Vi har helt enkelt haft svårt att få ihop sponsorer. Det har varit väldigt trögt, konstaterar Per Gunnarsson i Hjo Filmstudio och fortsätter:

– Det har i många år varit trögt att få ihop sponsorer, men efter pandemin har det varit väldigt besvärligt.

Hur mycket pengar rör det sig om?

– För att arrangemanget ska gå ihop behövs det runt 40 000 till 45 000 kronor.

Framtiden för utomhusbion är i dagsläget oviss.

– Det är för tidigt att säga något än. Tanken är inte död, men vi kan inte arrangera något och riskera att göra stora ekonomiska förluster, avslutar Per Gunnarsson.

Artikeltaggar

FilmHjoNöje/KulturStadsparkenStora torgetTraditioner

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.