Hoppa till huvudinnehållet

Här kan du tävla med sylt, paj och sockerkaka

Publicerad:
Sylt, paj och sockerkaka bedöms på Kulturkvarteret under Hjo skördefest. Maria Setzer, kulturstrateg, och Tobias Göthberg, ordförande Hjo handel, hoppas på många tävlingsbidrag.
Sylt, paj och sockerkaka bedöms på Kulturkvarteret under Hjo skördefest. Maria Setzer, kulturstrateg, och Tobias Göthberg, ordförande Hjo handel, hoppas på många tävlingsbidrag. Foto: Petra Lundgren

Gillar du att göra sylt, baka paj eller sockerkaka? Då kan du vara med i en jurybedömd tävling under Hjo skördefest.

– Det ligger i tiden att sylta och baka. Vi hoppas inspirera många att vara med, säger Maria Setzer, kulturstrateg.

Den 23 september är det Hjo skördefest och i samband med den blir det för fjärde gången en tävling i mathantverk för privatpersoner på Kulturkvarteret.

– Vi tittade på andra städer som har skördefester och de flesta har någon form av tävling, säger Tobias Göthberg, ordförande Hjo handel, om hur de fick idén.

Tre kategorier

Det finns tre kategorier: bästa sylten, bästa pajen och godaste sockerkakan.

– För att ha en bredd för olika talanger i köket. Tanken är att inspirera att ta tillvara allt som finns på hösten, alla råvaror som äpplen, päron och svamp, säger Maria Setzer, kulturstrateg.

Det går således att tävla med både frukt- och bärpaj och matpaj med svamp till exempel.

– Det kan hända att vi får dela upp det i två olika kategorier för paj, det beror på hur många bidrag som lämnas in, säger Tobias Göthberg.

Bedöms av jury

En ”smakkunnig” jury bedömer de inlämnade bidragen och poängsätter för att slutligen utse vinnare.

– Att göra något eget kan bli godare än det man köper och det finns ett stort intresse för bakning och matlagning, det har vi tagit fasta på. Alla kan vara med och det är generationsöverskridande, säger Maria Setzer.

Kulturkvarteret Pedagogien, Hjo handel och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar tävlingen.

Artikeltaggar

BakningHjoJuryKulturkvarteretMat och dryckStudieförbundet VuxenskolanSvampar

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.