Hoppa till huvudinnehållet

Livlig kommers på bakluckeloppis: ”Rekord för i år”

Publicerad:
”Jag har varit här i Hjo i flera år och det är alltid många som kommer och handlar” konstaterade Solveig Åkesson från Jönköping som hade dukat upp med bland annat leksaker och äldre prylar till försäljning. Samtidigt passade loppisgeneralen Linnéa Hultmark, till höger, på att hälsa henne välkommen.
”Jag har varit här i Hjo i flera år och det är alltid många som kommer och handlar” konstaterade Solveig Åkesson från Jönköping som hade dukat upp med bland annat leksaker och äldre prylar till försäljning. Samtidigt passade loppisgeneralen Linnéa Hultmark, till höger, på att hälsa henne välkommen. Foto: Marita Sjöquist

Trots regntunga skyar rullade den ena försäljarbilen efter den andra in på lördagens bakluckeloppis på campingen.

– Jag är mer eller mindre förstummad. Vi har aldrig haft så här många försäljare förut, konstaterade loppisgeneralen Linnéa Hultmark.

Tre gånger på våren och lika många gånger på hösten arrangeras bakluckeloppis på campingen. Vem som helst kan komma hit och sälja sina prylar, antingen direkt från bakluckan, släpvagnen eller via ett eget uppställt bord.

Under tre timmar var ruljangsen i full gång, men med en liten tjuvstart. Utsatt starttid i lördags var klockan 11:00, men strax efter tio var säljare och kunder redan i full gång.

Här fanns det mesta att hitta, alltifrån Möbler, kläder och husgeråd till blommor och barnprylar.

Sammanlagt var det 33 olika försäljare under helgens bakluckeloppis på Hjo camping.
Sammanlagt var det 33 olika försäljare under helgens bakluckeloppis på Hjo camping. Foto: Marita Sjöquist

Slog rekord

Arrangemanget med bakluckeloppis är ett samarbete mellan IFK Hjo och Hjo camping och har pågått i över tio år.

Linnéa Hultmark håller i trådarna och hon var överväldigad över tillströmningen av både försäljare och besökare.

– Helt otroligt. I dag rör det sig om sammanlagt 33 försäljare, vilket är rekord för i år, sa hon nöjt och fortsatte:

– Många som kommer hit är faktiskt utifrån. Det är folk från närliggande kommuner som Skövde, Skara och Karlsborg, men även från Smålandshållet som Jönköping och Nässjö.

Två bakluckeloppisar återstår och det är 19 och 26 augusti.

Hjobon Uno Berg kollade in fina träprylar som Johnny Morell från Norahammar sålde på bakluckeloppisen.
Hjobon Uno Berg kollade in fina träprylar som Johnny Morell från Norahammar sålde på bakluckeloppisen. Foto: Marita Sjöquist

Artikeltaggar

ÅterbrukHjoIFK HjoLinnéa HultmarkSamhälle

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.