Hoppa till huvudinnehållet

Överklagan av faktura för ”ickefråga” avslås

Publicerad:
Ett Hjoföretag måste betala drygt tre tusen kronor i tillsynsavgift av en fordonstvätt efter att Länsstyrelsen avslagit överklagan av MÖS beslut. (Genrebild)
Ett Hjoföretag måste betala drygt tre tusen kronor i tillsynsavgift av en fordonstvätt efter att Länsstyrelsen avslagit överklagan av MÖS beslut. (Genrebild)

Länsstyrelsens miljönämnd avslår överklagan från ett Hjoföretag, som inte vill betala drygt tre tusen kronor för miljötillsyn. Företaget kallar tillsynen för en ”ickefråga”.

Miljönämnden östra Skaraborg, MÖS, beslutade i december förra året att ta ut en avgift på 3 164 kronor av ett Hjoföretag för tillsyn av en fordonstvätt. Av beslutet framgår att verksamhetsutövaren ska betala för tre timmars handläggning av ärendet.

Vill upphäva beslut

Hjoföretaget överklagade beslutet och ville att Länsstyrelsen skulle upphäva det. Företaget anser nämligen att det tillstånd bolaget fick i samband med att det övertog verksamheten inte har förändrat förutsättningarna.

Bolaget har samma antal tvättar per år, vilket var en förutsättning för tillståndet. Företaget protesterar därför mot att bli fakturerade för en ickefråga. Bolaget har dessutom för egen räkning konsulterat en specialist inom Havs- och vattenmyndigheten.

Avslår överklagan

Länsstyrelsen har nu meddelat beslut i frågan och avslår överklagandet.

Enligt länsstyrelsens miljönämnd har MÖS haft laglig grund för att ta ut en avgift enligt miljöbalken för sitt tillsynsarbete och bedömer att den tid som har debiterats är rimlig för det arbete som har utförts.

Vad som anförts i ärendet bedömer Länsstyrelsen inte är skäl för att minska eller efterskänka avgiften.

Artikeltaggar

BeslutHjoMiljöÖverklaganden

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.