Hoppa till huvudinnehållet

PRO på sommarturné

Publicerad:
Hjo PRO på resande fot med fikapaus i Forsvik vid Göta kanal.
Hjo PRO på resande fot med fikapaus i Forsvik vid Göta kanal. Foto: PRIVAT

PRO Hjo har inte legat på latsidan i sommar. Även i år har det ordnats kortare resor i bilar.

Första resan gick till Varnhem med fika på Klostercafet och guidad tur i Klosterkyrkan. Utanför i trädgården började dahlior att slå ut. En intressant resa tyckte 20 medlemmar.

Nästa resa gick till Lustfyllt i Habo. Där fanns det ett stort fikabord med mycket godsaker att välja på. Vädret var soligt och varmt. Resan avslutades med ett besök i den fina gamla kyrkan.

Den 30 juli var det dags för den sista sommarresan. Det var 28 medlemmar som ställde kosan till Forsvik. Där finns mycket att titta på. Flera båtar kom i kanalen och skulle slussa, bron gick upp och ner flera gånger. Man fikade på Forsviks café, alldeles vid kanalen.

Nu börjar PRO:s verksamhet. Det började med Sillfest i församlingshemmet. Det smakar alltid gott med sill och potatis, Mona Axelsson och Ingemar Bäck spelade kända sommarmelodier och det serverades kaffe och kaka som avslutning.

Den 28 augusti är det månadsmöte i församlingshemmet.

Artikeltaggar

BåtarForsvikHaboKaffe och tePROResorTrädgårdVarnhem

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.