Hoppa till huvudinnehållet

Ring, klocka, ring!

Publicerad:
Klockslagen från Hjo kyrka stämmer inte med tiden, enligt insändarskribenten.
Klockslagen från Hjo kyrka stämmer inte med tiden, enligt insändarskribenten. Foto: Lars-Ola Carlén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är med spänning vi numera följer kyrkans vackra klockklang. Ska klockan 23 generera mer än sex slag i afton och ska tolvslaget komma över åtta dångar? I går blev det en intressant fördröjning mellan första och andra slaget men sedan kom fyra slag i rask takt. Midnattstimman ringdes in med tre distinkta slag men det var också allt det blev. Varför är det på detta viset?

Är det så att det inte lönar sig att försöka överrösta kajor, måsar, dunkamusik och burn-outs i sommarnatten? Har vi att göra med en berusad ringare eller är det blott ett vanligt sparbeting från stiftet? Ett grävande reportage av Hjo Tidning är nog vad vi alla önskar oss för tänk vad trist det blir på nyårsafton med ynka tre slag. Det blir ju inget nytt år då, liksom.

Claes Chöler

Artikeltaggar

NyårSamhälle