Hoppa till huvudinnehållet

Nytt krismöte i Hökensås GK: ”Har haft stora problem med ekonomin”

Publicerad:
Hökensås GK kallar sina medlemmar till en extra föreningsstämma på grund av det ekonomiska läget.
Hökensås GK kallar sina medlemmar till en extra föreningsstämma på grund av det ekonomiska läget. Foto: NWT Gruppen AB

För exakt ett år sedan kallade Hökensås GK sina medlemmar till ett extra årsmöte på grund av det ansträngda ekonomiska läget i klubben.

Nu är det dags igen.

Hökensås golfklubb och Hökensås golf ekonomiska förening kallar sina medlemmar till en extra föreningsstämma på hotell Bellevue måndagen den 4 september. I utskicket står följande att läsa:

”Sedan vi startade om klubben efter konkursen har vi haft stora problem med ekonomin, så även i år och vi behöver nu agera för att kunna fortsatt bedriva verksamheten.”

Från 27 till 18 hål

För att få bukt på den skenande ekonomin är förslaget att minska antalet hål på banan – från 27 till 18.

”Förslaget bedöms gå att genomföra utan att öka årsavgifterna för medlemmarna eller att minska antalet personal. Med färre hål förväntas vi kunna hålla högre finish på banan samt utöka träningsmöjligheterna.” uppger klubbledningen i sin skrivelse.

Hökensås GK:s framtid ligger nu i medlemmarnas händer som kommer att få rösta i frågan på medlemsmötet.

”Det är ett stort beslut för vår förening och vi önskar att så många som möjligt närvara.”

Hökensås GK gick i konkurs 2013 och har sedan dess haft stora problem med ekonomin.
Hökensås GK gick i konkurs 2013 och har sedan dess haft stora problem med ekonomin. Foto: Christoffer Tuulik

Krisläge i fjol

För exakt ett år sedan kallade Hökensås golfklubb till ett extra medlemsmöte på grund av det ansträngda ekonomiska läget i klubben och då togs beslut om en extra avgift på tusen kronor per medlem.

Orsak till krisläget då uppgavs bero på de höga energipriserna.

Gick i konkurs 2013

I den vevan uttryckte golfklubbens styrelse att klubben inte ville hamna i samma läge som 2013, vilket var ett dystert år i klubbens historia med akut ekonomisk kris som slutade med konkurs. Fast i elfte timmen hittades då en lösning med en ekonomisk förening som tog över driften av banorna och en ideell förening som skulle ha hand om golfverksamheten.

Även Hjo kommun gick även in i räddningsaktionen som till slut handlade om en summa på 270 000 kronor.

Firar 60 år

Hökensås GK firar 60-årsjubileum i år. I slutet av 1961 bildades Hökensås golfklubb och i maj 1963 kunde klubbens medlemmar börja spela på banan med nio hål.

1980 tillkom ytterligare nio hål.

Byggde ut för 30 år sedan

På grund av stor medlemstillströmning och svårigheter att komma ut på banan beslöt höstmötet 1991, med knapp majoritet, att bygga ut banan med ytterligare nio hål och blev därmed Skaraborgs första anläggning med 27 hål. Klubben fick stöd av Hjo kommun genom en borgensförbindelse som bidrog till goda lånevillkor.

1993 invigdes de nio nya hålen av landshövding Birger Bäckström i samband med att Hökensås GK firade 30-års jubileum.

Artikeltaggar

GolfHjoHökensåsHökensås GKSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.