Hoppa till huvudinnehållet

Hon är årets sommarhjälte i Hjo

Publicerad:
Victoria Norman som har Lok-Hjo-Motivet har utsetts till en av centerpartistiska riksdagsledamoten Ulrika Heies Sommarhjältar 2023. Linnéa Hultmark, förste vice ordförande (C) i kommunstyrelsen i Hjo, åkte också med på turen.
Victoria Norman som har Lok-Hjo-Motivet har utsetts till en av centerpartistiska riksdagsledamoten Ulrika Heies Sommarhjältar 2023. Linnéa Hultmark, förste vice ordförande (C) i kommunstyrelsen i Hjo, åkte också med på turen. Foto: Petra Lundgren

Årets sommarhjälte i Hjo är Victoria Norman som kör den guidade rundturen med Lok-Hjo-Motivet.

– Jag är jätteglad, det betyder mycket att bli uppmärksammad, säger hon.

Det är första gången som Centerpartiet delar ut utmärkelsen Sommarhjältar 2023. Under torsdagen gav riksdagsledamoten Ulrika Heie diplomet till Victoria Norman innan en av turerna med Lok-Hjo-Motivet.

– Den här sommaren delar vi ut ett antal sommarhjältediplom för att uppmärksamma några av dem som gör något för att hålla sommar-Sverige igång. Du får vara min sommarhjälte i Hjo sommaren 2023, säger hon till Victoria Norman.

Ett sommartecken

Victoria Norman har kört tåget i 27 år och tycker fortfarande att det är roligt.

– Det är många som åker med, både barnfamiljer och äldre. Så jag känner att det här är något för alla. Det är både nya som åker med och andra som har det som tradition. Jag får vara med när folk har semester och det är kul!

Turen är 20 minuter och tar passagerarna med på en rundtur i Hjo.

– Tåget betyder mycket för turister som kommer hit och för oss Hjobor, det är ett inslag i stadsbilden, säger Linnéa Hultmark, förste vice ordförande (C) i kommunstyrelsen i Hjo.

– En tant sa till mig ”När jag ser dig från mitt fönster, när du kommer i tåget, då är det sommar”, det är jättekul, säger Victoria Norman.

Vad betyder det att bli sommarhjälte?

– Det är alltid roligt med uppmärksamhet, en kommentar eller en klapp på axeln. Det får jag varje dag från dem som åker med. Men det är lite extra när man blir uppmärksammad så här så klart.

Var ska du ha diplomet, i förarhytten?

– Där kanske det blir lite dammigt, men i dag i alla fall. Sedan får jag nog ställa det hemma.

Artikeltaggar

CenterpartietHjoKommunstyrelsenLinnéa HultmarkSamhälleSemesterUlrika HeieUtmärkelser

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.