Hoppa till huvudinnehållet

Goles USA-äventyr över: ”En jäkla resa”

Publicerad:
Budds Creek i Mechanicsville, Maryland blev det sista stoppet i Anton Goles USA-satsning.
Budds Creek i Mechanicsville, Maryland blev det sista stoppet i Anton Goles USA-satsning. Foto: Erica Augustsson

Hjobon Anton Goles USA-satsning avslutades på Budds Creek Motocross Park med resans bästa resultat.

– Synd att formtoppen kom lite sent, summerar Tibro MK-föraren efter 15:e plats i Mechanicsville, Maryland.

När motocross-SM gick på sommaruppehåll efter den senaste deltävlingen i Västerås den 2 juli passade Anton Gole på att dryga ut årets tävlingskalender med ytterligare fem race. Och inte vilka som helst.

Den senaste tiden har det handlat om den amerikanska motocrosserien Nationals för 26-åringen.

Tibro MK-föraren har kört tävlingar i Southwick (MA), Millville (MN), Washougal (WA), New Berlin (NY) och nu senast i Mechanicsville (MD) med blandade resultat.

Det startade med en kollaps i den första deltävlingen i Southwick, vilket också hämmade den fortsatta satsningen.

– Det är svårt att spekulera i varför det blev som det blev. Mycket handlade nog om att det var 40 grader varmt och väldigt hög luftfuktighet och att jag inte är van vid det. Dessutom hade jag varit förkyld under veckan och det blev nog lite för mycket för kroppen, säger Anton Gole.

Anton Gole.
Anton Gole. Foto: Erica Augustsson

Bra avslutning

Resans bästa resultat noterades vid helgens deltävling på Budds Creek i Mechanicsville, Maryland.

Gole kvalade som 14:e man körde sedan in på plats 15 i båda finalheaten.

– Det blev en ganska bra tävling tycker jag. Jag gjorde två bra starter och körde bra. Det var egentligen bara i slutet på det sista heatet som jag kände att jag inte riktigt fick ut allt jag hade. Då körde jag lite stelt, gjorde en del misstag och tappade fokus. Annars var det en jäkligt bra helg och jag är hyfsat nöjd faktiskt, säger han.

Totalt har Tibroföraren körde hem 29 poäng under sina fem deltävlingar på andra sidan Atlanten.

– Den första tiden efter kollapsen i Southwich blev inte riktigt som jag hade tänkt. Jag presterade inte i de två följande tävlingarna och jag var inte riktigt i form för att göra bra resultat då, säger han och fortsätter:

– De två senaste racen här har varit ganska bra tycker jag. Det var synd att formtoppen kom lite sent efter strulet i Southwick ... Jag hade gärna haft några tävlingar till att köra nu, men det är som det är. Det har varit en jäkla resa. Jag behöver nästan lite tid för att smälta allt som vi har upplevt här.

Nu väntar återigen Sverige där motocrossens SM-serie är tillbaka i Helsingborg den 2 september efter två månaders uppehåll.

Med tre SM-deltävlingar kvar ligger Gole tvåa i MX1-klassen, 29 poäng bakom ledande Danne Karlsson, Göta MS.

Artikeltaggar

Anton GoleIF GötaMarylandMechanicsvilleMotocrossMSUSA

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.