Hoppa till huvudinnehållet

Seger i JSM för Öfverberg

Publicerad:
Gustav Öfverberg körde hem segern i den tredje JSM-deltävlingen i Varberg och ligger nu trea inför avslutningen kommande helg.
Gustav Öfverberg körde hem segern i den tredje JSM-deltävlingen i Varberg och ligger nu trea inför avslutningen kommande helg. Foto: Erica Augustsson

En första- och en fjärdeplats i Varberg räckte för att Hjobon Gustav Öfverberg skulle köra hem totalsegern i den tredje deltävlingen i motocrossens junior-SM. Nu har Tibro MK-föraren ett fint grepp om en JSM-medalj inför den stundande avslutningen i mästerskapet.

I motocrossens SM-serie MXSM ligger Gustav Öfverberg på elfte plats. I junior-SM närmar sig Tibro MK-föraren en medalj i år.

Efter söndagens seger på Annebergsbanan i Varberg ligger Gustav Öfverberg trea i mästerskapet inför avslutningen.

I det inledande tidskvalet noterades Öfverberg för fjärde bästa tid i JSM Open-klassen, drygt två sekunder från toppen. När det var dags för finalheat blev det betydligt bättre än så.

Öfverberg var först ut och höll fast i ledningen hela vägen fram till mållinjen, vilken han var först över med nästan tio sekunders marginal.

Bedriften kunde inte upprepas i den andra finalen, men en fjärdeplats där räckte gott. Tibroföraren landade på 43 poäng vilket tog honom hela vägen upp på det översta steget på prispallen med en totalseger för dagen när JSM-deltävlingen i Varberg summerades.

En deltävling kvar

En sista deltävling återstår innan medaljerna till årets bästa juniorer ska fördelas. Anderslövs MK står som värd för avslutningen som körs på söndag.

Liam Hanström leder mästerskapet med 132 poäng, närmast före Viking Lindström med 120 poäng på andraplatsen. 13 poäng längre bakom återfinns Gustav Öfverberg som trea med 107 poäng.

Öfverbergs andrum bakåt är 22 poäng till närmast jagande Anton Nordström Graaf.

Artikeltaggar

MotocrossMXSMTibroVarberg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.