Hoppa till huvudinnehållet

Elvedin Kusturica och Lucas Svensson bakom Hjos vändning

Publicerad:
IFK Hjo vann mot IFK Falköping
IFK Hjo vann mot IFK Falköping

IFK Falköping ledde med 1-0 på bortaplan i division 4 Västergötland östra herr i fotboll efter halva matchen mot Hjo. Men Hjo gjorde två mål i andra halvlek och vände underläge till seger med 2-1. Matchhjälte blev Lucas Svensson, som gjorde det avgörande målet med bara 4 minuter kvar av matchen.

– En taktiskt perfekt första halvlek av killarna. Trots att vi ligger under med 1-0 så är vi verkligen med i matchen. Sen tillsammans med grabbarna ändrar vi lite och gör de bästa 30 minuter i år och rättvist vänder vi matchen. Grattis till gruppen som visar sådan karaktär, kommenterade Hjos tränare Johan Smedberg.

Matchen förblev jämn målmässigt till IFK Falköping tog ledningen i 22:a minuten, genom Jesper Efraimsson. Direkt efter pausen nätade Elvedin Kusturica och kvitterade för Hjo.

Och med fem minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Lucas Svensson. Därmed hade Hjo vänt matchen.

Det här var Hjos fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hjo på sjätte plats och IFK Falköping på andra plats.

I nästa omgång har Hjo Skara borta på Sparbanken Arena, lördag 2 september 13.00.

Artikeltaggar

Division 4 Västergötland östraFotbollGuldkroksvallenIFK FalköpingIFK Hjo

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.