Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt spänning i damklassen i SM

Publicerad:
Linnéa Åkesson ligger tvåa inför sista deltävlingen i damklassen.
Linnéa Åkesson ligger tvåa inför sista deltävlingen i damklassen. Foto: Erica Augustsson

Albin Elowson startade 2023 års SM-serie som regerande svensk mästare i SM2-klassen. Efter fem deltävlingar i årets serie var ännu en titel klar.

Det är fortsatt spänning i damklassen där Hjobon Linnéa Åkesson, FMCK Skövde, är på en andraplats inför den sista deltävlingen.

Uppsala MK bjöd in till dubbla deltävlingar – den femte och sjätte i ordningen – i enduro-SM kring Rörken motorstadion.

För FMCK Skövdes Albin Elowson räckte det med en tävlingsdag för att säkra sitt andra raka SM-guld i klassen SM2.

– Det hade jag inte i tanken, att det kunde ske idag redan, men det var riktigt skoj. Jag hade mest fokus på att försöka vinna totalen, och det gick i hamn, säger Albin Elowson till Race Magazine strax efter lördagens målgång i Uppsala.

I damklassen lever spänningen vidare. Inför den sista deltävlingen skiljer nu bara fyra poäng mellan ledande Varolabon Hedvig Malm och FMCK Skövdes Linnéa Åkesson på andraplatsen. Ytterligare fem poäng bakom jagar den åttafaldiga svenska mästarinnan Hanna Berzelius, Linköping som trea.

Åkesson såg till att hämta in genom en seger på lördagen i Uppsala följt av en andraplats på söndagen. Detta samtidigt som Malm hade en strulig helg med en andraplats på lördagen varpå hon missade pallen som fyra på söndagen.

Hjobon Ella Bengtsson, Tidaholms MK, tog plats på prispallen på söndagen tillsammans med segrande Hanna Berzelius och tvåan Linnéa Åkesson.

RESULTAT

RESULTAT

Så här gick det för de lokala förarna vid enduro-SM i Uppsala:

Lördag, SM1: 5) Anton Sandstedt, Tibro. 7) Carl Andersson, Skövde. 8) Mattias Ojanperä, Skövde. SM2: 1) Albin Elowson, Skövde. 13) Emil Gustavsson, Tibro. 16) Axel Westher, Skövde. SM3: 4) Marcus Adielsson, Tibro, 5) Robert Friberg, Skövde. 8) Erik Wahlström, Skövde. Dam: 1) Linnéa Åkesson, Skövde. 13) Tilda Mehtonen, Skövde. Junior: 1) Max Ahlin, Falköping, 2) Albin Norrbin, Skövde. 4) Max Erlandsson, Falköping. 9) Kalle Ahlin, Falköping. 16) Kalle Hindström, Tibro. 18) Arvid Karlsson, Skövde. 26) Dennis Henberg, Hjo.

Söndag, SM1: 3) Anton Sandstedt. 6) Mattias Ojanperä. 7) Carl Andersson. SM2: 1) Albin Elowson. 10) Anton Nordh, Skövde. 11) Emil Gustavsson. 12) Axel Westher. SM3: 2) Marcus Adielsson. 5) Robert Friberg. 8) Erik Wahlström. Dam: 2) Linnéa Åkesson. Junior: 1) Max Ahlin, 2) Albin Norrbin. 6) Max Erlandsson. 9) Kalle Ahlin. 10) Kalle Hindström. 14) Arvid Karlsson. 26) Dennis Henberg.

Artikeltaggar

Albin ElowsonEnduroFMCK SkövdeLinnéa ÅkessonSport

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.