Hoppa till huvudinnehållet

Hjoelever går emot trenden i gymnasievalet

Publicerad:
Årets skolavslutning  för Guldkroksskolan som i främsta ledet samlade eleverna i årskurs 9, som nu börjat i gymnasiet.
Årets skolavslutning för Guldkroksskolan som i främsta ledet samlade eleverna i årskurs 9, som nu börjat i gymnasiet. Foto: Marita Sjöquist

92 Hjoelever var i våras behöriga till att söka till gymnasieskolan och 80 av dessa elever kom in på sina förstahandsval.

– Väldigt roligt. Vi tror att kommer man in på det man vill läsa har man större chans att lyckas, säger skolchef Mari-Louise Brage.

En sammanställning har gjorts av Hjoelevernas gymnasieval läsåret 2023/24.

Det var 93 elever som gick ur nian på Guldkroksskolan i våras. Majoriteten sökte till gymnasiet och här tillkommer även elever som gått introduktionsprogrammen, IM.

Sammanlagt var det 92 elever som var behöriga att söka till de nationella programmen och 80 av dessa elever kom in på sina förstaval.

De allra flesta Hjoeleverna har valt Skövde som studieort, men ett tiotal har sökt sig till Rudbecksgymnasiet Tidaholm och lika många till nystartade Olinsgymnasiet i Tibro.

56 Hjoelever har valt yrkesprogram och 34 högskoleförberedande program, vilket är tvärtemot den trend som råder i större delar av övriga landet.

Artikeltaggar

GuldkroksskolanGymnasieskolanIMMari-Louise BrageOlinsgymnasietSkola och utbildning

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.