Hoppa till huvudinnehållet

Gym i konkurs – jagar ny ägare: ”Försöker hitta en lösning”

Publicerad:
De anställda Malin Alner, Jonas Winge och Linda Hummelblad är uppsagda efter att Puls gym i den gamla konsumfastigheten i Hjo gått i konkurs.
De anställda Malin Alner, Jonas Winge och Linda Hummelblad är uppsagda efter att Puls gym i den gamla konsumfastigheten i Hjo gått i konkurs. Foto: Christoffer Tuulik

Närmare tio miljoner satsades när de gamla konsumlokalerna blev gym. Två och ett halvt år senare är konkurs ett faktum för Puls gym i Hjo.

– Det är fruktansvärt tråkigt. Men vi hoppas finna en ny ägare, säger Malin Ahlner, tidigare platsansvarig.

Puls gym i Hjo stängdes fredagen den 25 augusti efter att ägarens aktiebolag Hjo EZ Hlth AB försatts i konkurs den 17 augusti.

Gymanläggningen i Konsums gamla lokal på Hamngatan är stängd tills vidare. Tre personer på två heltidstjänster samt tio instruktörer med timanställningar är uppsagda.

Verksamheten som öppnade mitt under pandemin i mars 2021 med namnet energi träningscenter bytte snart namn till Puls gym. Med från uppstart till konkurs har Hjobon Malin Ahlner varit som platsansvarig.

– Jag är tjänstledig just nu men har varit med under hela resan. Det är fruktansvärt tråkigt att företaget gått i konkurs och att vi tvingats stänga. Den största orsaken är den höga lokalhyran, anser Malin Ahlner.

Inget är klart

Trots stängning och konkurs är hon positivt inställd och tror på en fortsättning. Om den blir verklighet krävs en ny ägare som köper verksamheten.

– Inget är klart. Men det kan finnas intressenter som är villiga att driva gymmet vidare. Om det blir affär är gymmet klart för att nyöppnas på dagen. Det är en toppmodern anläggning i fint skick med personal som är villiga att fortsätta arbeta.

Flermiljons-satsning

Enligt Malin Ahlner är även fastighetsägaren, Stefan Sund, som bor i Stockholm mån om att en ny ägare ska ta över gymmet.

– Fastighetsägaren gick in med fem miljoner kronor i ombyggnationen av fastigheten 2020 och 2021. Företagets ägare gick i sin tur in med lika stor summa, alltså totalt uppåt tio miljoner kronor. Cirka 1 200 kvadratmeter totalrenoverades. Ett omfattande arbete särskilt i källarutrymmena där det förr var lagerlokal för Konsum.

Hon och ett antal instruktörer har sedan stängningen i fredags fortsatt hålla gruppträningar utomhus på ideell basis. Gymmet har blivit mer än ett arbete för Ahlner med kollegor.

Familjärt

När gymmet öppnade hade 70-plussarna just fått möjlighet att ta sin andra covid-spruta. Malin Ahlner berättar att många äldre såg sin chans att börja träna tack vare det.

– Eftersom gymmet var helt nytt när vi öppnade kände ingen av de som tränade att det här var ett gym-gym. I stället skapades en väldigt familjär och helt prestigelös stämning där alla fick lov att träna på sitt sätt. Det skapades en unik dynamik.

Jagar ny ägare

Ett nytt hyreskontrakt med omförhandlad hyra för en ny ägare är vad Malin Ahlner och hennes kollegor hoppas på just nu.

– Det tar tid att bygga upp en helt ny verksamhet. Många småstäder har fler än ett gym och det ska banne mig fungera i Hjo också.

Ägaren till det konkursade företaget, Peter Lundell, bor i Skövde och driver fyra andra gym i vårt närområde med namnet Puls gym. Dessa gym påverkas inte av konkursen i Hjo.

Artikeltaggar

EkonomiFastigheterGymHjoKonkurserMotion och hälsaNäringslivPeter LundellSkövde

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.