Hoppa till huvudinnehållet

Läkarfacket: ”Bra att det äntligen fattas beslut”

Publicerad:
Karin Svensson, läkarföreningen, menar att det är sårbart med mindre enheter och pekar på bristen på bland annat akutläkare.
Karin Svensson, läkarföreningen, menar att det är sårbart med mindre enheter och pekar på bristen på bland annat akutläkare. Foto: Helene Magnusson

Läkarfacket tycker det är bra att det äntligen fattas ett beslut om förändringarna på Skaraborgs sjukhus.

– Våra medlemmar behöver känna en trygghet, säger Karin Svensson, vice ordförande i läkarföreningen på sjukhuset.

Karin Svensson är vice ordförande i Läkarföreningen på Skaraborgs sjukhus. Läkarföreningen har suttit med i flera möten om de förändringar som är på gång.

De strukturella förändringar som är på gång som innebär bland annat att akut och IVA flyttas från Lidköping till Skövde, och flera mottagningar i Lidköping, Mariestad och Falköping koncentreras till Skövde.

– Det är bra att det äntligen fattas ett beslut efter alla turer. Våra medlemmar behöver känna en trygghet i det arbete som ska utföras. Samtidigt är det lite svårt att kommentera beslutet. Vi har många medlemmar i Lidköping som inte tycker det är bra, säger Karin Svensson.

Hon betonar att det måste finnas kapacitet att klara vården på sjukhusen.

– Problemet just nu är en personalbrist. Vi har bland annat för få akutläkare. Det är också viktigt att se till att det finns läkare som tar emot “bakom akuten” och att det finns tillräckligt med vårdplatser så att vi kan ta emot patienterna.

Är det lättare att bemanna på ett större sjukhus än ett mindre?

– Det är sårbart med små enheter för att det räcker att en person blir sjuk så kan ju nästan en hel verksamhet falla, menar Karin Svensson.

Artikeltaggar

Akutmottagningen Skaraborgs sjukhusLäkarförbundetLidköpingPersonalbristSjukhusSjukvårdSkaraborgs sjukhusSkövdeVårdVård och omsorg

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.