Hoppa till huvudinnehållet

Filmaren Tom Alandh gästar Hjo

Publicerad:
Journalisten och dokumentärfilmaren Tom Alandh gästar Hjo på onsdag kväll.
Journalisten och dokumentärfilmaren Tom Alandh gästar Hjo på onsdag kväll. Foto: Christine Olsson/TT

Den prisbelönta journalisten och dokumentärfilmaren Tom Alandh gästar Svenska kyrkan i Hjo på onsdag kväll den 13 september.

Vid tre tillfällen i höst visas dokumentärfilmaren Tom Alandhs filmer i Hjo församlingshem. Filmerna ingår i Svenska kyrkans samtalsserie Livsmod – mod att leva, som hade premiär förra hösten.

Nu fortsätter serien, men denna gång med utgångspunkt från filmer av Tom Alandh och med efterföljande samtal och macka för den som vill.

Stora journalistpriset

År 2017 mottog filmaren Tom Alandh Stora journalistpriset med motiveringen ”En personporträttens mästare som i decennium efter decennium med värme och nyfikenhet skildrar hur det är att leva och dö i Sverige.”

– Vi önskar att dessa kvällar ska få bli ett sammanhang där vi får möjlighet att dela tankar även kring sådant som ligger lite djupare i våra liv, säger diakon Sabine Bjaaland,.

Oscar och Greta

Den första kvällen medverkar Tom Alandh. Då kommer också hans film ”Oscar och Greta och huset de byggde” att visas – en film om plikt och solidaritet och arbetets värde och om en kärlek som varade till livets slut.

– Vi är jätteglada att få besök av Tom Alandh. Hans fantastiska filmer skildrar livsfrågor på ett så varmt och personligt sätt, säger Ann-Louise Holst, också hon diakon.

Artikeltaggar

DokumentärfilmFilmFilmerHjoSvenska kyrkanTom Alandh

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.