Hoppa till huvudinnehållet

Rivningsbeslut är återigen framflyttat – fritids har flyttat in

Publicerad:
Gula paviljongerna, H-huset, har genom åren varit rivningshotat men nu har fritids flyttat in i lokalerna.
Gula paviljongerna, H-huset, har genom åren varit rivningshotat men nu har fritids flyttat in i lokalerna. Foto: Christoffer Tuulik

H-huset på Guldkroksskolan har överlevt många nedläggningar och rivningshot. Nu är det återigen dags att ta lokalen i bruk.

– Tanken var att avveckla och riva paviljongerna, men nu har fritids flyttat in, upplyser skolchef Mari-Louise Brage.

Det har genom åren varit många turer kring H-huset på Guldkroksskolan. De gula paviljongerna längs Ringvägen har stått där sedan 1975 och har länge och många gånger varit uträknade som skollokaler.

Senast i maj förra året skrev HT om att lokalerna stod tomma och skulle rivas, men under tiden som bygge pågick på skolan skulle paviljongerna användas till personalutrymme för byggnadsarbetare.

Nu har de gula paviljongerna fått nya hyresgäster – igen.

– Tanken var att avveckla byggnaden i år och riva, men det visade sig när vi avvecklade verksamheten med Skutan på Redarvägen så flyttades två klasser till Guldkroksskolan och en klass till Estrid Ericsonskolan. Det innebar att fritids på Guldkroksskolan blev trångbodda, säger Mari-Louise Brage och fortsätter:

– Vi insåg att H-huset skulle behövas användas igen och därför är den kvar.

De gula paviljongerna från 1970-talet har sedan många år tjänat ut som skollokaler och vid flera tillfällen varit på gång att avvecklas.
De gula paviljongerna från 1970-talet har sedan många år tjänat ut som skollokaler och vid flera tillfällen varit på gång att avvecklas. Foto: Christoffer Tuulik

Alla fritidsbarn på Guldkroksskolan har delats upp i tre olika lokaler: B-huset, A-huset och H-huset.

Skolledningen ser bland annat på en annan lösning framöver gällande trångboddheten på fritids och det är den nyrenoverade gymnastiksalen på skolan.

– Vi ska se om vi eventuellt kan nyttja den lokalen och att en viss del av fritidsverksamhet kan läggas där.

Artikeltaggar

Estrid EricsonskolanGuldkroksskolanHjoMari-Louise BrageSkola och utbildning

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.