Hoppa till huvudinnehållet

Ny infart till logistikcenter

Publicerad:
Ny infart kan nu anläggas till Logistikcenter från Sveavägen på industriområdet efter att detaljplanen har ändrats.
Ny infart kan nu anläggas till Logistikcenter från Sveavägen på industriområdet efter att detaljplanen har ändrats. Foto: Lars-Ola Carlén

Nu kan snart lastbilarna ta sig in och ut från norr till Hjo logistikcenter på industriområdet. Efter att byggnadsnämnden sagt ja till ändringen av detaljplanen kan en ny anslutning göras till Sveavägen.

– Framöver slipper lastbilarna åka runt, utan kan ta sig in från norr, vilket underlättar trafikflödet, säger byggnadsnämndens ordförande Knut Indebetou (M).

Varje dag året runt kör ett 60-tal lastbilsekipage in och ut från gamla lastbilscentralen på industriområdet. Hittills har in- och utfart skett via Industrigatan. Men nu kan ytterligare en anslutning ordnas från Sveavägen.

Byggnadsnämnden har nu klubbat ändringen av detaljplanen som gör det möjligt att bygga en ny in- och utfart till området.

På liknande sätt anlades en ny in- och utfart till Sveavägen några hundra meter norr ut för några år sedan. Detta för att få ett bättre trafikflöde till och från bland annat Rörfixarna och Hjo Bygg & Anläggnings lokaler på Filvägen.

Artikeltaggar

DetaljplanerHjoIndustrigatanLastbilarSveavägenTrafik

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.