Hoppa till huvudinnehållet

Gole om SM i Helsingborg: ”Kul att vinna igen”

Publicerad:
Anton Gole var tillbaka som vinnare när MXSM återupptogs i Helsingborg.
Anton Gole var tillbaka som vinnare när MXSM återupptogs i Helsingborg. Foto: Erica Augustsson

När motocross-SM var tillbaka efter två månaders uppehåll var Anton Gole tillbaka på svensk mark igen – och tillbaka överst på pallen.

– Det var kul att vinna igen, säger Hjobon efter segern i Helsingborg.

SM har inte riktigt gått Anton Goles väg den här säsongen.

Efter en strulig inledning med maskinstrul nollade Tibro MK-föraren även ett heat i Västerås med framdrevshaveri i juli.

Sommaruppehållet spenderade Gole sedan i USA med race i den amerikanska serien Nationals innan han nu var tillbaka på Välabanan i Helsingborg för säsongens åttonde SM-deltävling. Då slog han till med en totalseger.

Andraplats

I den första MX1-finalen fick han nöja sig med en andraplats bakom Götas Danne Karlsson. Men när grinden släpptes för andra gången var Gole först ut och tog hand om ledningen hela vägen till mål.

– Det har varit en bra dag. Det var lite mer stressad körning i den första finalen där jag bommade lite i starten. Det är en tight bana och det blir ganska enspårigt många gånger, så starten är viktig, säger Gole och fortsätter:

– Nu blev det en mer behaglig resa i det andra heatet, även om jag tappade lite med några varv kvar. Men jag lyckades ändå ta det. Det var skönt, och det var kul att vinna igen.

Kommer avgöras

I MX2-klassen fick Arvid Lüning kliva upp på SM-pallen för andra gången i år. Tibroföraren inledde med en andraplats i det första finalheatet. I det andra jagade han Orions Marcus Gredinger på tredjeplatsen, men utan att lyckas ta sig förbi.

Nästa helg kommer det hela att avgöras. Då avslutas årets SM-serie med dubbla tävlingar på Eliantorpsbanan i Finspång.

Gole ligger tvåa i MX1-klassen inför avslutningen. Avståndet upp till ledande Danne Karlsson är 29 poäng och därmed har Gole inte avgörandets i egna händer, även om ett guld fortfarande är teoretiskt möjligt.

För Arvid Lüning kommer det att handla om en kamp om bronset i MX2-klassen. Lüning ligger trea i klassen inför avslutning, med samma poäng som Getinges Filip Olsson på fjärdeplatsen.

Resultat

Så här slutade MXSM i Helsingborg:

MX1: 1) Anton Gole, Tibro MK, 2-1, 2) Danne Karlsson, Göta, 1-2, 3) Anton Nordström Graaf, Tranan, 3-5, 9) Gustav Öfverberg, TMK, 8-9,32) Fredrik Nylund, TMK, 31-31.

MX2: 1) Filip Bengtsson, Vimmerby, 1-1, 2) Tim Edberg, Huskvarna, 3-2, 3) Arvid Lüning, TMK, 2-4,10) Martin Holm, TMK, 8-12.

Artikeltaggar

Anton GoleMotocrossMXSMSportUSA

Så här jobbar Hjo Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.